Prisfornuftig fransk takeaway

Bruno Lecanu står selv i køkkenet.
Bruno Lecanu står selv i køkkenet.

Tekst Thomas Nykrog Foto: Chef Holmgaard

Manden bag Det franske Hjørne, Bruno Lecanu, leverer nu klassiske, franske retter som takeaway.

Vælger du den klassiske, franske oksekødsret, Bœuf Bourginon, koster en komplet portion med sauterede kartofler det samme, som du er vant til at give for en takeaway pizza. Selv den dyreste ret på menukortet, and à l’orange, sniger sig lige under 100 kroner.

Er der nogen i selskabet, der trods alt hellere vil have pizza, pasta eller vegetarmad, kan det også lade sig gøre til tilsvarende, lave priser. Se hele menukortet på www.skoedstrup.chefholmgaard.dk

Ud over prisen er Bruno Lecanus koncept en smule anderledes end andre takeaway-restauranter: For det andet laves maden på ”Det franske Hjørne” på Holmgaard bag Margueritten, men afhentes på Bytorvet 7A i Løgten. Hvis det passer bedre på vej hjem fra Aarhus, kan du også hente hos den lille købmand i Skæring-krydset.

For det tredje er mindst 80 procent af råvarerne, herunder alt kød og alle grøntsager, økologiske. For det fjerde er tilberedningen mere fransk end takeaway: Bruno kunne ikke drømme om at lave sovs af pulver eller boullionterninger. Sovsen er skabt med rettens egne ingredienser. For det femte kan du købe retten dagen før, den skal spises. Så skal du bare markere i ordren, at den skal være kold ved leveringen. Skriver du intet, leveres retterne varme. Du kan kun bestille online.

Bruno Lecanu er ikke bange for at indrømme, at covid-19 årene har været barske ved branchen, inklusive ham selv. I mange år var han booket et år frem med fester og arrangementer og tre år frem med konfirmationer. I mange måneder under pandemien var der ingen omsætning overhovedet. Nu er tiderne heldigvis vendt, og ”Det franske Hjørne” er booket frem til september. Men der er stadig plads fra oktober.

Læs hele aprilnummeret 2022 som PDF

Relaterede artikler