Søg
Close this search box.

Vil du med til at lægge puslespil om fremtiden for 8541

”Da vi kom til Vorre, fandt vi, hvad vi søgte!” Sådan sagde en af borgerne i landsbyen, da bladet beskrev lokalsamfundet i november 2020. Artiklen handlede om et stærkt sammenhold – og det vil også skinne igennem i den kommende helhedsplan for 8541.
”Da vi kom til Vorre, fandt vi, hvad vi søgte!” Sådan sagde en af borgerne i landsbyen, da bladet beskrev lokalsamfundet i november 2020. Artiklen handlede om et stærkt sammenhold – og det vil også skinne igennem i den kommende helhedsplan for 8541.

Af Birger Agergaard

Skal vi lade byggeplaner, fritidsmuligheder og vejanlæg bero på tilfældigheder? Eller skal vi sætte nogle rammer op for, hvad vi selv ønsker i 8541?

Det sidste, mener nok de fleste. Skødstrup Fællesråd har nu sat gang i et arbejde, der involverer borgere i Løgten-Skødstrup og alle landsbyerne i 8541. I løbet af i år – forhåbentlig – skal der fremtrylles en udviklings- og helhedsplan, som beskriver, hvad vi vil med 8541.

En helhedsplan vil sikre gennemslagskraft hos kommunen og dem, der ”vil noget med os” – eksempelvis byggefolk og projektmagere. Det er meningen, at kommunen efter forhandlinger med fællesrådet skal tage planen til sig som den rettesnor, som den fremtidige udvikling skal foregå efter. Uden en rettesnor kan en tilfældig bygherre gå til kommunen og sige, at projekt X er i områdets interesse og afstemt med borgernes ønsker. Hvad det måske slet ikke er!

De første brikker i puslespillet er lagt. Det første møde blev ikke overrendt, for at sige det mildt, idet der deltog to fra fællesrådet samt fem andre borgere og aktive, der repræsenterer Løgten-Skødstrup, menighedsrådet, de grønne tanker, Vorre, Segalt og Studstrup.

Flere skal med

Tovholder Gitte Davidsen vil inden næste møde søge at få flere med, så man kan nå omkring flere emner. På den anden side er der allerede gjort et grundigt forarbejde fra et tidligere udviklingsarbejde, der har ligget stille nogle år. Her er der lavet beskrivelser mv. af lokalsamfundene.

”Det handler meget om at beskrive, hvad der er landsbyernes dna, og hvad jeres ønsker er. Hvad er vigtigt for borgerne – naturen, udsigten, selvstændigheden, boformer og så videre,” sagde Gitte Davidsen på mødet.

Tværgående emner er skole, veje, stier, grønne arealer, kultur, ungdom, ældre, erhverv, energi og så videre. Gruppen, som var samlet forleden i Midtpunktet, håber, at man med forstærkning kan nå de fleste emner.

Vil du deltage i arbejdet, der løber resten af året, så kontakt Gitte Davidsen, der er Skødstrup Fællesråds ansvarlige for udviklings- og helhedsplanen. Hendes mailadresse er gittedavidsen@mail.dk

Inspiration: Thingstedet
Inden gruppearbejdet gik i gang, deltog bagmændene på det kommende byggeri i Løgten Bymidte – nu kaldet Thingstedet. De to kontaktpersoner Stefan Lautrup Skurup og Michael Eberhard kom med et oplæg om mødesteder og om at skabe fællesskab for alle aldre og interesser – noget som kan realiseres i Thingstedet, hvis kommunen bidrager. Læs mere på www.thingstedet.dk

Læs hele aprilnummeret 2022 som PDF

Relaterede artikler

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.