Søg
Close this search box.

RosenQuilterne – 10 års jubilæum

default image

RosenQuilterne kan i år fejre 10 års jubilæum, det sker med en udstilling i Skødstrup Kirke lørdag den 7. oktober 2017 fra kl. 11-15,

RosenQuilterne er et af de mange tilbud som Lokalcenter Rosenbakken kan tilbyde, de mødes hver torsdag eftermiddag, hvor der bliver lavet mange forskellige ting. Det er et hold, hvor der ikke er en underviser, men hvor alle hjælper hinanden med de erfaringer som hver især er i besiddelse af.

Gerda Andersen fortæller:

”Det var Vibeke Jensen, tidligere omsorgsleder fra Skæring, som opfordrede mig til at starte et patchworkhold på Rosenbakken, der var ikke noget af den slags og jeg syntes selv at der manglede et syhold. Jeg tænkte over det en tid og fik det talt igennem med min mand og så kastede jeg mig ud i det.

”Rosenbakken anbefalede, at vi var tre frivillige til at tage sig af holdet derfor blev det Vibeke Jensen, Mille og jeg som startede holdet. Det første år var vi der hver eneste torsdag til at hjælpe og vejlede de damer der kom på holdet. Holdet voksede langsomt og fremmødet varierede fra torsdag til torsdag, ligesom det stadig gør. Det første år var det bare os tre som var frivillige hjælpere på holdet, men så kom Iris Folkmann og Rita Jensen til og fungerede i en årrække som frivillige hjælpere på holdet, de er teknisk meget dygtige, de er ikke længere frivillige, men kommer stadig på holdet og deler gerne ud af deres viden og erfaringer”.

”Jeg er ikke udlært i faget patchwork, men min passion for denne syteknik betød at jeg måtte lære en del selv og ellers tage en masse kurser bl.a på Marienhofgården i Ryomgård. Jeg gik i flere år på Marienhofgården, da de stoppede deres undervisning fortsatte mange fra holdet med at få undervisning i Grenå, her blev jeg undervist i en årrække, men stoppede på grund af den lange kørsel til Grenå.”

”De første ting jeg lavede var i en stofstil som blev kaldt watercolour. Nogle vil nok synes at det er lidt tosset at vi køber en masse dyrt stof, klipper det i små stykker for atter at sy det sammen, men denne teknik giver en mangfoldighed af muligheder. I gamle dage syede man patchwork for at udnytte alle de rester stof som blev tilbage, når man havde syet tøj til familien, det blev til tæpper som var både dekorative og funktionelle. Faktisk har man fundet patchwork, der kan spores tilbage til før Kristi fødsel bl.a. i Kina og Indien og teknikken blev langsomt bragt til Europa. Igennem den store udvandring fra Europa til Amerika kom patchwork til Amerika, hvor det udviklede sig til det vi ser i dag.”

”Da jeg startede havde jeg ikke forestillet mig, at holdet ville blive så populært, og når vi i oktober fejrer ti års jubilæum kan jeg ikke forstå, hvor de ti år er blevet af.”

Med et stort smil fortsætter Gerda Andersen, ”Jeg plejer at kalde mig autodidakt patchworker!.”

RosenQuilterne holder til på lokalcenter Rosenbakken hvor de mødes hver torsdag fra kl. 12.30 – 15.30. Holdet syr både i hånd og på maskine. Det er et hold hvor alle hjælper hinanden medforskellige teknikker, eller der bliver samlet et tæppe eller der bliver vist andre ting frem til inspiration for holdet. Aldersmæssigt fordeler vi os fra 45 år til 85 år. En af damerne, som er over 80, syr patchwork hele vinteren, og når foråret kommer, tager hun turen til Australien og har kufferten fyldt med hjemmelavet gaver til familien derude.

Når RosenQuilterne udstiller i Skødstrup kirke er det deres første store udstilling, hvor de udstiller deres mange smukke tæpper, ellers har de kun udstillet små ting på Biblioteket i skødstrup. Valget af kirken begrundes med at patchwork tager sig smukt ud i en kirke.

Udstillingen er åben for alle der har interesse, her vil der være udstillet et bredt udvalg af Quilts, der viser en mangfoldighed i teknikker og farver.

Det vil hovedsageligt være tæpper som bliver udstillet.

Har du lyst til at høre mere om holdet kan de kontaktes på:

Tlf: 52 23 17 44

Email: rosenquilterne@outlook.dk

Relaterede artikler

Fra venstre ergoterapeut og vicechef Lotte Kirkegaard, Erik Søndergård Lions Skødstrup, ergoterapeut Julie Buchwald og fysioterapeut Ida Mateusiak
Senior

En stoleløfter til Kløvervangen

Lions Club har doneret en stoleløfter til Plejehjemmet Kløvervangen. Den aflaster personalet og hjælper borgeren.