Søg
Close this search box.

Sammen mod sclerose – indsamlere søges!

Foto fra sidste års indsamling, hvor nogle af indsamlerne ses sammen med indsamlingsleder Helle Boel til højre.
Foto fra sidste års indsamling, hvor nogle af indsamlerne ses sammen med indsamlingsleder Helle Boel til højre.

Af Helle Boel, indsamlingsleder i Skødstrup, Hornslet og Mørke og Henrik Juul-Dam, frivillig i Scleroseforeningen

Søndag den 11. september arrangerer Scleroseforeningen den årlige landsdækkende indsamling, hvor frivillige går på gaden og banker på døre ”for en verden uden sclerose”. Her efterlyser vi frivillige i 8541-området.

Sidste år lykkedes det at indsamle hele 5,8 millioner kroner til forskning i sclerose – et beløb, der gerne må blive højere i 2022, så vi håber, at rigtig mange vil tage godt imod indsamlerne på denne dag.

I ”8541-området” har man de seneste år opnået fine indsamlingsresultater, men for at det kan fortsætte, kræver det jo, at vi har indsamlere nok! Vi efterlyser derfor folk, der vil afsætte et par timer denne dag til at gå en (eller flere!) af de mange ruter i vores postnummer. Og som ekstra motivation – udover at man støtter et godt formål – har områdeleder Helle Boel igen i år gjort en stor indsats og fået mange af de lokale firmaer og handlende til at sponsorere fine gaver, som fordeles blandt indsamlerne via en lodtrækning. Man modtager ét lod pr rute, man melder sig til, så jo flere ruter, jo større vinderchance!

Hvis man er interesseret i at blive indsamler, kan man enten henvende sig til indsamlingsleder Helle Boel, Løgten Østervej 49 (mobil: 28 35 79 92, mail: r.helle@jubii.dk) eller gå direkte ind og vælge sin rute på sammenmodsclerose.dk

I Danmark lever knap 18.000 mennesker med diagnosen multipel sclerose (MS), en sygdom, der af endnu uforklarlige årsager lammer nervesystemet. Af disse er 2/3 kvinder, og af ligeledes uforklarlige årsager har Danmark en af de højeste forekomster i verden! Hvert år får ca. 600 danskere stillet diagnosen MS, og det er især kvinder i alderen 15-40 år, der rammes!
Forskere arbejder på højtryk på at finde såvel årsager til sygdommens opståen som behandlingsmetoder, men et reelt gennembrud er desværre ikke sket endnu.

Så, kære medborgere i ”8541”, lad os i fællesskab tage kampen op for en verden uden sclerose.

Læs hele augustnummeret af 8541 på PDF

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.