Søg
Close this search box.

Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Sammen om sport

Går du eller dit barn til sport i Skødstrup, så er du medlem af Skødstrup Sportsforening. Foreningen er drevet af over 200 frivillige. De sidder i bestyrelser, udvikler aktiviteter og laver budgetter. De træner dine børn, arrangerer ture og turneringer. De rydder op i redskabsrummet, ordner baner og køber nyt udstyr.  Frivilligt og uden betaling bruger de eftermiddage, aftner og weekender på at skabe aktiviteter for ca. 2000 medlemmer i foreningen. Men hvorfor?

I denne artikelserie sætter vi, i samarbejde med 8541-bladets redaktion, spot på nogle af de frivillige, og vi spørger dem, hvad der er motivationen bag deres engagement, og hvad der driver dem i deres daglige frivillige arbejde.


Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Af Jens Erik Rasmussen Foto Thomas Nykrog

Lene Damsgaard er vokset op med volleyball. Hun begyndte at spille som barn på marken ved forældrenes hjem i Struer. Strå fra halmballer blev brugt til at flette det net, der adskiller de to banehalvdele, og siden har det været hendes foretrukne idræt.

Den livslange kærlighed til sporten har ført til, at hun i dag er formand for afdelingen for volleyball i Skødstrup Sportsforening, SSF.

Lene Damsgaard, 54 år, kom i bestyrelsen i 2021, og hun overtog formandsposten, da den daværende formand kort efter stoppede.

”Jeg har nok svært ved at sige nej. Og så har jeg altid haft det sådan, at det ikke nytter blot at lade andre gøre arbejdet,” siger Lene Damsgaard.

Som aktiv volley spiller har hun altid haft foreningslivet tæt inde på kroppen. Hun har spillet i flere klubber, inden hun flyttede til Ugelbølle og valgte at spille i Skødstrup. Tidligere har hun været i bestyrelsen i Lyseng IF.

Lene Damsgaard er også aktiv i grundejerforeningen, hvor hun bor, ligesom hun var med til at få etableret Ugelbølle Friskole.

”Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage, så jeg har ofte meldt mig, når der manglede hænder.”

En stor tilfredsstillelse
For Lene Damsgaard er det frivillige arbejde som idrætsleder også en mulighed for at være aktiv i lokalsamfundet og udvide horisonten.

Lene Damsgaard , formand for volleyball afdelingen i SSF.
Lene Damsgaard er formand for volleyball-afdelingen i SSF. For hende er det en stor tilfredsstillelse at være frivillig og aktiv i lokalsamfundet.

”Gennem det frivillige arbejde møder jeg mennesker, som jeg ellers ikke ville møde. Det er en stor tilfredsstillelse at yde noget af egen vilje, og det giver simpelthen så meget, når det lykkes,” siger Lene Damsgaard.

Sådan er det også på banen, for ifølge Lene Damsgaard er volleyball et meget socialt spil, hvor man er afhængige af hinanden. Spillerne kan ikke så meget alene, og det er samspillet, der er afgørende for succes. 

”Når det fungerer optimalt, er det en fantastisk følelse, hvor man kan blive helt høj,” siger Lene Damsgaard.

Den fornemmelse kan hun også opleve i det frivillige arbejde, hvor det er vigtigt at hjælpe hinanden.

”Jeg er ikke en formand, der sprudler med ideer. Men jeg kan få tingene til at fungere, og vi uddelegerer opgaverne i bestyrelsen,” konstaterer Lene Damsgaard.

Hun fortæller, at det ikke er specielt tidskrævende at være formand.

”I gennemsnit bruger jeg måske en time eller to om ugen, og en del af tiden er koncentreret omkring stævner, hvor jeg selv spiller med.”

Har kun haft gode oplevelser
Lene Damsgaard er en af de mest erfarne på klubbens voksenhold, der er et blandet hold med både kvindelige og mandlige spillere. Afdelingen har også et Kids Volley for mindre børn og Teen Volley for de ældre børn og unge.

Hendes egen karriere toppede, da hun spillede på Lysengs hold i 1. division, der var tæt på at rykke op i elitedivisionen. Siden trappede hun ned, da hun fik børn.

Hendes mand Carsten spiller også, men er mest til beachvolley. Ingen af børnene på 17 og 20 år spiller volleyball.

Lene Damsgaard håber, at flere vil deltage i det frivillige idrætsarbejde. Ikke mindst unge mennesker, som der er mangel på i mange foreninger.

”Der er ikke noget at være nervøs for, og jeg har kun haft gode oplevelser som formand. Langt de fleste kan finde tid og lyst til at yde en indsats og gøre en forskel. Det er nødvendigt, at der er nogle, som stiller op, så mange kan være aktive og have det sjovt,” siger Lene Damsgaard.


Skødstrup Sportsforening
Skødstrup sportsforening består af ni afdelinger: Tennis, Petanque, Gymnastik, Håndbold, Fodbold, Dart, Volley, Basket og Badminton. Hver afdeling har sin egen bestyrelse med egen økonomi, og sammen ledes SSF af hovedbestyrelsen, bestående af formændene fra de enkelte afdelinger.

Alle poster i hele foreningen er besat af frivillige. Det frivillige engagement er altså afgørende for fritids- sportslivet i Skødstrup, og du kan også være med. Måske du kan bære bolde, være chauffør, rydde op, arrangere fællesspisning, reparere ting, være hjælpetræner, være træner på eget hold, lave regnskaber, søge fonde, skrive referater, være formand… Alle bidrag er velkommen. Store som små.

Har du lyst til at bidrage, så skriv til skodstrup.ssf@gmail.com for at høre mere, eller kontakt afdelingsformanden direkte. Se listen over afdelingerne i højremenuen på sportsforeningens side HER.

Læs hele decembernummeret 2023

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.

Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Sport & Fritid

Skaterne igen slået tilbage til start

I syv år har skaterne i Skødstrup forsøgt at skabe et sted, hvor der kunne etableres en skatepark. Længe så det ud til, at et