Søg
Close this search box.

SF: Vi undgik at spare på velfærden

Tak til 8541 for at invitere mig til at skrive en lokalpolitisk klumme. Det vil jeg glæde mig til at gøre fremover. 8541 er jo et område i rivende vækst og udvikling. Da jeg var barn, var Løgten-Skødstrup en forstad til Aarhus, i dag har Løgten-Skødstrup udviklet sig til sin egen by med egen identitet, butikker og liv. En af mine opgaver i byrådet er at sikre, at fokus ikke kun er på Aarhus by, men også på hele kommunen og vores lokalområde.

SF er med i dette års budgetforlig for Aarhus Kommune. Det er hårdt at spare penge, men vigtigt at tage ansvar – pengene skal jo findes. Vi er stolte over at det lykkedes at undgå besparelser på den borgernære velfærd.

Efter en lidt tumultagtig proces blev der igen vedtaget et budget for Aarhus Kommune med en meget bred tilslutning. 28 af byrådets 31 mandater stemte for budgettet, kun Enhedslisten og Liberal Alliance valgte at stå udenfor. Nu må vi så håbe, at den enighed også vil manifestere sig i det løbende samarbejde i byrådssalen fremover.

Et rædselskabinet af spareforslag

Der var fra borgmesterens side lagt op til meget store besparelser, og der blev sammensat et rædselskabinet af et sparekatalog, som bl.a. ville betyde skolesammenlægninger, tidlig SFO-start, besparelser på dagtilbud, besparelser på bosteder, færre medarbejdere på plejehjemmene og meget mere. Der var rigtig mange besparelser som ville ramme den helt nære velfærd.

Særligt skolesammenlægningerne vakte meget stor modstand, og blev hurtigt taget af bordet. De mange høringssvar, læserbreve og personlige henvendelser fik i det hele taget stor betydning for processen. Det er vigtigt, at der kommer masser af høringssvar, så vi i byrådet præcist ved, hvordan forskellige forslag rammer. Gode høringssvar giver den ekstra detailviden, som kan være med til at få fjernet de værste vildskud fra sparekataloget, og alle høringssvar er udtryk for et stort engagement.

Fra SFs side har vores mål med budgetforliget i år været at undgå besparelser på velfærden. Der var mange andre forslag til nye initiativer, men vi synes ikke det giver mening at skære i velfærden for at få penge til at sætte ekstra mange gadelygter op. Vi er stolte af, at det lykkedes at undgå besparelser på den borgernære velfærd, og sikre at der i stedet spares på administration og ledere. Vi er også stolte af, at der blev fundet penge til det nye Psykiatriens Hus, der er et samarbejde mellem kommunen og regionen.

På børn- og ungeområdet bliver der afsat penge til et større fokus på ordblindhed og matematikvanskeligheder, som er et område, der virkelig har manglet midler, hvilket jeg ved, at også børn og forældre på Skødstrup Skole desværre har oplevet. De sidste år har flere og flere børn i Aarhus fået konstateret ordblindhed, men området har ikke fået flere midler – de kommer nu.

Foto af Mette Bjerre 

Af Mette Bjerre (SF), byrådsmedlem

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november2018)

Relaterede artikler