Søg
Close this search box.

V: Vi skød spareforslaget ned

Den lokale folkeskole skal være omdrejningspunkt i alle lokalsamfund. Det gælder naturligvis også Skødstrup, derfor gik Venstre også hurtigt ud og skød direktørgruppens spareforslaget fra Børn og Unge området vedrørende ændringer af skoledistrikter ned.

Havde byrådet fulgt spareforslaget om ændringer af skoledistrikter, vil det have haft store konsekvenser for vores lokalområde. Ifølge spareforslaget skulle Skødstrup og Virup (Hjortshøj) skoledistrikter lægges sammen, med store konsekvenser for børn og forældre: usikkerhed om, hvor børnene skulle gå i skole, usikkerhed for tilknytning til den lokale skole og lokalsamfundet for både børn og forældre. 

Skødstrup og Løgten har over de seneste 12-15 år oplevet en massiv tilflytning af familier. I dag er Skødstrup Skole blevet udvidet til Aarhus Kommunes største folkeskole, men vi kan se på prognoserne, at lokalområdet kommer til at mangle skolekapacitet om få år. Derfor vil vi i Venstre gerne drøfte muligheden for at etablere en ny folkeskole i lokalområdet tæt på den nuværende skole. Som kan underbygge og skabe synergi i forhold til den nuværende skole, sportsanlæg og bibliotek m.m.

 

Ny kunstgræsbane

Fem minutter i tolv på budgetaftenen lykkes det forligspartierne bag nedtrapning af dækningsafgiften (S, V og K) at finde 50 mio. kr. ekstra til ny anlæg (en særlig mulighed regeringen giver, hvis kommunen nedsætter dækningsafgiften – en afgift betalt af erhvervsvirksomheder i Aarhus). Forligspartierne blev enig om, at ca. 41 mio. kr. skal gå til folkeskolen og ca. 9 mio. til nye idrætsanlæg. Venstre og jeg foreslog efterfølgende kulturrådmanden, at penge til nye idrætsanlæg skulle gå til kunstgræsbaner, og vi satte også navn på de nye kunstgræsbaner: Skødstrup, Stavtrup og Mårslet. 

Der er nu en bred politisk enighed om, at Skødstrup er en af de heldige byer, der får en kunstgræsbane, og det er jeg naturligvis glad for. Ud over, at det har været en mærkesag for mig i flere år, er det et kæmpe løft for idrætten i Skødstrup. Rigtig mange børn og unge – blandt andet over 600 fodboldspillere vil få bedre idrætsfaciliteter, nu kan de spille fodbold året rundt på den nye kunstgræsbane.

Tillykke til børn, unge og forældre og Skødstrup Fodbold. Tak for det fine samarbejde – sammen har vi løftet idrætten til gavn for rigtig mange børn og unge og ældre.

Af Gert Bjerregaard (V) Byrådsmedlem, Aarhus Byråd 

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2018)

(foto af Gert Bjerregaard)

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.