Søg
Close this search box.

Støt Jernaldervejens etape 2

Lokalindsamlingen omkring de historiske fund fra Jernalderen fortsætter. Etape 2 omhandler etablering af en historisk rute til alle fundstederne, hvor de forskellige fund beskrives.

Fundet i Skødstrup er måske det mest komplette jernaldersamfund, der overhovedet er fundet. Udtalt af en af arkæologerne fra Moesgaard Museum i 2015.

Det er nu lykkedes at flytte den 2000 år gamle brostensbelagte Jernaldervej – ca. 400 m. fra fundstedet til en blivende plads nedenfor kirken.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.Kr. – 250 e.Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Derfor fortsætter lokalindsamlingen, så vi kan få etableret en oplevelsesrute til alle fundstederne, hvor der vil være beskrivelser og historier om fundene. Ligeledes skal der forfattes og trykkes foldere.

Ønsket er også, at der udarbejdes undervisningsmateriale til brug for børnene i Skødstrup Skole.

Alle bidrag er særdeles velkomne.
Indsæt venligst bidrag på reg. nr. 7262 konto 1028207

Skødstrup Fællesråd, Skødstrup Menighedsråd og Skødstrup Egnsarkiv.

 

Af Aase Pedersen

læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2018)

Relaterede artikler

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.