Søg
Close this search box.

Skødstrup næsten sikker på kunstgræsbane

Fodboldafdelingen arbejder på at minimere risiko for mikroplast-forurening og at hindre lys- og støjgener

 

Der er meget store chancer for, at fodboldspillerne i 8541 får en kunstgræsbane, som vil betyde, at der kan spilles fodbold året rundt. Fodboldafdelingen arbejder på at forbedre sportsfaciliteterne for de stadig flere sportsudøvere i 8541.

”Vi tror på det, men vi skal lige have byrådets godkendelse på plads, inden vi lader champagneproppen springe,” siger Morten Højen Larsen, der er formand for SSF Fodboldafdeling.

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad. Venstre) havde i forvejen penge nok til tre kunstgræsbaner, og der var Skødstrup ikke imellem. Men nu er vi med:

”I forbindelse med det netop indgåede budgetforlig blev der afsat 8,9 millioner kroner til sport- og fritidsfaciliteter. Pengene, som kommunen forventer at få fra en statslig pulje, foreslår rådmanden nu, at byrådet bruger til at støtte byggeri af nye kunstgræsbaner i Skødstrup, Mårslet og Stavtrup,” hedder det i pressemeddelelsen.

Den lokalt valgte Gert Bjerregaard (V) har også arbejdet for at skaffe en kunstgræsbane til Skødstrup, og det ser nu ud til at lykkes. Man kan spille på kunstgræs året rundt og vil dermed give bedre træningsforhold for mange fodboldspillere, ikke mindst de unge, fortæller Morten Højen Larsen.

Sker det, vil Skødstrup Sportsforening få et tilskud på 3,2 mio. kr. til banen, men da en kunstgræsbane koster 4,5-5 mio. kr. at anlægge, er der et stykke vej endnu:

”Vi skal have gang i en masse aktiviteter for at skaffe resten af pengene, og vi vil nok også søge fonde,” fortæller fodboldformanden.

Mikroplast i naturen?

Fodboldafdelingen er opmærksom på, at risikoen for forurening med mikroplast fra kunstgræsset bliver diskuteret kraftigt i øjeblikket:

”Vi har ikke planer om at lave en bane, som ikke overholder alle miljøregler. Vi sætter vores lid til, at Miljøstyrelsen har styr på, hvad der belaster naturen. Der ligger en rapport, som fortæller, at der ikke er belæg for, at mikroplasten fra kunstgræsbaner påvirker grundvandet. Vi vil selvfølgelig se på, hvordan vi kan etablere en afskærmning af banen, så mikroplasten bliver der.”

Morten Højen Larsen oplyser, at Kommunernes Landsforening her i efteråret holder en temadag, hvor man trækker på erfaringer fra Norge, som har mange kunstgræsbaner.

Støj og lysforurening?

En anden udfordring, som fodboldafdelingen vedkender sig, er at undgå, at de nærmeste naboer bliver plaget af øget støj og kunstigt lys, fordi banen vil kunne bruges hele året.

”Vi har valgt at tage den fodboldbane, der ligger længst væk fra naboerne, hvor der også er støjvolde i begge sider. Med hensyn til lys sker der en enorm udvikling, hvor man fokusere lyset på banen og ikke væk fra banen. Vi vil gøre alt for minimere gener overfor naboerne,” lover fodboldformanden.

Skal bruges af skolen

Placeringen er valgt, så den kan anvendes i dagtimerne af skolen, da den mangler ude plads.

”Vi har fået en tilkendegivelse af, at banen vil blive anvendt af skolen,” siger Morten Højen Larsen.

 

Af Birger Agergaard

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2018

Relaterede artikler

Øverst ses skolen. Nederst ses den bane, der konverteres til kunstgræsbane. Det nærmeste parcelhus ligger 108 meter fra banen.
Sport & Fritid

Kunstgræsbanen kommer – trods alt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog EU træder i øjeblikket vande omkring et eventuelt kommende forbud mod salg af gummigranulat til kunstgræsbaner. Men det kommer

Klar, parat, snart start!
Sport & Fritid

Byfest og motionsløb i sommersol og hedebølge

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Fotos Hans-Jørgen Krickhahn Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og fredag den 16. juni 2023 kunne kun bekræfte dette gamle ordsprog:

Sport & Fritid

De unge sejlere er i gang

Af Helle Wilkens foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto De unge i Kaløvig Bådelaug startede lige efter påske med sæsonens første træning. Men allerede inden da havde