Søg
Close this search box.

Skødstrup SF U10 møder både Manchester City og Liverpool !

Fodbolddrenge U10

U9 holdet

 

I weekenden 16.-17. februar var vores U10 drenge i Skødstrup SF inviteret til et stort stævne i Gentofte, hvor arrangøren Gentofte Fodbold Akademi havde forsøgt at samle de stærkeste danske hold, suppleret med nogle dygtige udenlandske klubber. Vores drenge har i lang tid spillet med og gjort det fornuftigt blandt de stærkeste hold i Jylland/Fyn og var på den baggrund blevet tilbudt deltagelse.

Fra Sjælland kom således FCK, Brøndby, Lyngby, B93 mfl., mens Svendborg, Dalum, Marienlyst og OKS var med fra Fyn, og Jylland var repræsenteret af Ikast FC, IF Alliancen og endelig vores lokale Skødstrupdrenge. Derudover var det lykkedes arrangøren at få deltagelse af en række spændende og meget dygtige udenlandske hold i form af to hollandske talent-/akademi hold, 2 hold fra Malmö FF, St. Pauli, PSV Eindhoven og som prikken over i’et både Liverpool FC og Manchester City’s U10 Academy hold.

Oppe mod Manchester City!

Lørdag blev der spillet indendørs i et futsal-inspireret spil på lidt små baner og 12 min. pr. kamp. Vi var kommet i indledende pulje med Gentofte Fodbold Akademi (GFA), Holbæk Talent og ingen ringere end Manchester City. Efter Liverpool spillede stævnets åbningskamp, skulle vores drenge som de næste på banen mod netop Manchester City. Drengene gjorde, hvad de kunne, men måtte sande, at modstanderen var mindst et niveau over os, og vi tabte ret klart 0-4 (og vi brændte desværre et straffe). Drengene rejste sig dog igen og kørte herefter Holbæk over med 5-0 og vandt også over GFA med 1-0. Dermed blev vi nr. 2 i puljen efter City.

Derefter ventede mellemspil i øverste halvdel, og vi blev matchet op med Liverpool, Born To Play (Holland) og Svendborg. Vi tabte 0-5 til Liverpool efter en skidt start, spillede 1-1 mod Born To Play efter længe at have ført 1-0 og tabte 0-3 til Svendborg. Sidstnævnte vandt også over Liverpool og endte flot som nr. 2 på dagen (og nr. 3 dagen efter).

Dagens vinder blev et meget velspillende Manchester City hold, der vandt alle kampe meget sikkert. Vi endte i den øverste halvdel blandt 32 dygtige hold.

Matched hårdt op søndag

Søndag foregik turneringen udendørs, og antallet af hold var skåret ned til 24. Alle de stærkeste var imidlertid stadig med, så modstanden var ikke blevet nemmere. Vi var fra en start matchet hårdt op og lagde ud med bl.a. Brøndby IF og St. Pauli – hvor vi tabte, men dog kun 1-3 og 1-2 i kampe a 14 min. varighed. Samlet set endte vi søndag i den nederste halvdel og klarede vores 7 kampe med 3 sejre og 4 nederlag.

Søndagens finale stod mellem de engelske storhold Manchester City og Liverpool. De lyseblå vandt 1-0 og blev således mestre for anden dag i træk, og når vi hører om forholdene i disse klubber og de andre store danske og udenlandske klubber, så må vi erkende, at der er et niveau op for en lille klub som vores. Til Manchester Citys 7-8 drenge fulgte således tre ansatte trænere og en fysioterapeut, og efter forlydenderne går drengene på deres academy, hvortil de er scoutet blandt mange hundrede drenge, og får både skolegang og intensiv fodbold organiseret af deres klub.

Mod nogle af Europas bedste

Vore drenge fik dog bevist, at de var berettiget til at deltage i den meget stærkt besatte turnering, og vi trænere fik samtidig set, at der kan og skal bygges endnu mere på for at nå op til de dygtigste.

Drengene, vi trænere samt øvrige forældre og søskende fik en weekend med nogle kæmpe oplevelser og kan notere, at drengene har spillet mod nogle af Europas helt store hold – noget som de måske ikke igen får lejlighed til. Så selv om vi ikke lykkedes med at vinde over et af de store hold, så kan de stolte stå tilbage og sige, at de har spillet mod dem. Forhåbentlig giver det endnu mere mod på at give den en tand til på træningsbanen.

Senere på foråret venter en stor turnering i Tyskland, hvor bl.a. Inter Milano, Benfica, Galatasaray, Fenerbache mfl. er på startlisten, så drengene har fået en forsmag på, hvad der venter.

Af Trænerteamet (Peter Steenfeldt Jacobsen, Jacob Højholdt og Bo Hvid), Skødstrup Fodbold

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2019)

Relaterede artikler

Schæferhundehvalp ligger "dæk" og spidser ører
Livsstil & Familieliv

Vov det ene øje

En halv snes hunde og deres ejere havde snuset sig frem til hundetræning på Berberisvej 18A i Skødstrup.

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.