Søg
Close this search box.

Skødstrup-mand vinder VM-guld i Mexico

John Sabalic

John Sabalic fra Skødstrup har spillet bordtennis på højt niveau i næsten 50 år. 4-6. januar deltog han i verdensmesterskaberne i ping pong i Mexico. Da han vendte hjem til det østjyske, var det med VM-guld for seniorer og en masse gode oplevelser i kufferten.

Tekst Thomas Nykrog  Foto John Sabalic

Et bordtennisbat er er efterhånden en avanceret sag. Hver side af battet har sin egen specielle overflade, som gør det muligt at skrue den lille, hvide bold på forskellige måder og dermed gøre livet ekstra surt for modstanderen. Jo mere man som spiller betaler for sit bat, jo bedre vil man alt andet lige være stillet.

Sådan er det ikke i ping pong, der stammer fra Japan. I ping pong er battet enten af rent træ eller belagt med sandpapir. På den måde er de to spillere ens stillet, og som om det ikke var nok, skal spillerne bytte bats undervejs i matchen. Her er det alene spillerens talenter, eller mangel på samme, der afgør sagen. I øvrigt er reglerne stort set som i bordtennis.  

En anden forskel er, at ping pong turneringer er noget mere farverige, og at de bedste spillere har tilnavne som The Hook, Flash etc. John Sabalic er kendt som The Dagger, opkaldt efter hans brutale baghånd!

58-årige John har været lærer i Rønde i 23 år og har boet i Skødstrup lige så længe. Han spiller bordtennis i første division, men han har også været tiltrukket af det mere rå ping pong og fik op til VM i Mexico skrabet så mange sponsor-kroner sammen, at han kunne tage af sted.

John spillede i flere kategorier og vandt VM-guld i aldersgruppen +55 år.

”Programmet var ret komprimeret”, fortæller John, ”så der blev ikke tid til pool og soldyrkning. Mexicanernes gæstfrihed og hele organisationen med direkte tv var så fint, og hvor værterne interviewede deltagere og krydrede det med kagespisning. Vi sluttede af med et brag til Players Party og vandt mange nye venskaber i en speciel venskabelig atmosfære, som var et særligt fællesskab. Mættet af indtryk er jeg taknemmelig for at have fået denne enestående mulighed. Fantastisk!”

Mexicanerne høstede stor ros for deres livlige arrangement.

John fik mange gode venner på turen, her Wang Shibo og Huang Jungang. Lokale sponsorer finansierede hans VM-rejse og kom til gengæld med på hans trøje.
John fik mange gode venner på turen, her Wang Shibo og Huang Jungang. Lokale sponsorer finansierede hans VM-rejse og kom til gengæld med på hans trøje.

Læs hele februarnummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Sport & Fritid

Skaterne igen slået tilbage til start

I syv år har skaterne i Skødstrup forsøgt at skabe et sted, hvor der kunne etableres en skatepark. Længe så det ud til, at et

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses