Søg
Close this search box.

Himmeriggården fik fornem pris

ABF's direktør Hans Erik Lund (til venstre) overrakte prisen og blomster til repræsentanter for Himmeriggården

Af Niels Dal

Årets Andelsboligforening 2023. En flot pris er faldet i turbanen på Himmeriggården i Skødstrup.

Først i september sidste år afholdt man på stedet en musikfestival i foreningens have – Under Blodbøgen var overskriften.

En kæmpesucces med godt en halv snes bands og musikere med lokalt islæt og over 1000 gæster.

Det flotte arrangement har været fyldigt omtalt her i bladet og  det gode initiativ har nu også bibragt hæder til andelsforeningen fra ABF – Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation.

ABF-forperson Hans Erik Lund overrakte prisen i Himmeriggården og forperson for Aarhus Kommunes Kulturudvalg Mette Bjerre holdt tale.

Hun lagde især vægt på det vigtige kulturelle græsrodsarbejde  i oplandsbyerne. Et arbejde der kan frigøre de små byer fra afhængigheden af f.eks,. Aarhus. Hun påpegede også, at Løgten/Skødstrup med flere indbyggere end til eksempel Ribe sagtens kan ’række hånden op’ med flere gode kulturinitiativer.

Skødstrupborger og formand for byrådets kulturudvalg, Mette Bjerre (SF), sagde blandt andet: "i Kulturudvalget er vi meget optaget af kulturtilbud i oplandsbyerne. De bedste tilbud vokser op fra græsrødderne, og "Under Blodbøgen" er et fremragende eksempel på det.
Skødstrupborger og formand for byrådets kulturudvalg, Mette Bjerre (SF), sagde blandt andet: “i Kulturudvalget er vi meget optaget af kulturtilbud i oplandsbyerne. De bedste tilbud vokser op fra græsrødderne, og “Under Blodbøgen” er et fremragende eksempel på det.

TILLYKKE TIL HIMMERIGGÅRDEN!

Læs hele februarnummeret 2024 på PDF

Aftenstemning ved blodbøgen i Himmeriggården, Skødstrup
Aftenstemning ved blodbøgen i Himmeriggården, Skødstrup

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.