Søg
Close this search box.

Sol og vind: bustur og lokalt ”kontor”

Handest Park Vindmøllepark
De seks møller i Handest Park Vindmøllepark er på dagsordenen på busturen
De seks møller i Handest Park Vindmøllepark er på dagsordenen på busturen.

Af Birger Agergaard

Hvor meget støjer vindmøller? Hvor store er de, set tæt på? Det er spørgsmål, som du kan få svar på ved at melde dig til en bustur, som Aarhus Kommune arrangerer søndag 29. oktober. Der er tilmeldingsfrist til turen 12. oktober.

Se mere på denne side om busturen. Hvis der bliver ”udsolgt”, lover kommunen at arrangere en ny tur.

På turen besøges to vindmølleparker i henholdsvis Handest Hede og Brorstrupparken. De har samme højde som de 150 meter, der er den tilladte højde ved Vosnæs.

Kontor i biblioteket
Aarhus Kommune opretter også et ”kontor”, som får åbent en gang om ugen på Skødstrup Kombibibliotek.

Vind: Projektmedarbejdere fra Aarhus Kommune og projektudvikler fra NRGI flytter ind på Skødstrup Kombibibliotek mandage fra kl. 16-18 i ugerne 43 og 44. 

Sol: Projektmedarbejdere fra Aarhus Kommune og projektudvikler fra EuropeanEnergy flytter ind på Skødstrup Kombibibliotek mandage fra kl. 16-18 i ugerne 45 og 46. 

Følg med i lokalplaner
Du kan følge med i lokalplanarbejdet, der som bekendt ikke er startet endnu. Lokalplanerne har fået numre, men med et X foran, som betyder, at de er under forberedelse.

Læs mere om solcelleprojektet (X169) her

Læs mere om vindmølleprojektet (X184) her

Relaterede artikler

Energi og miljø

Lauritshøj: Flyt eller annullér solcellerne

Borgerne på Lauritshøj (markeret med rødt) bor højt i Skødstrup og vil kunne se lige ned på det første solcelleareal (i midten). Lauritshøj og andre har foreslået at flytte arealet mod vest (markeret med grønt).

wind turbine 184335
Energi og miljø

Nrgi forsvarer vindmølle-placering

Nrgi Renewables holder fast i håbet om, at Aarhus Kommune vil tillade opsætningen af vindmøller ved Vosnæs, på trods af kritik af placeringen.

Nrgi Renewables søger på vegne af Vosnæsgaard om at placere tre 150 meter høje vindmøller mellem Vosnæsgård og Vosnæs Pynt. Det er noget, som Aarhus Kommune skal tage stilling til i forbindelse med lokalplanlægningen.