Søg
Close this search box.

Studstrup skriver bog om… Studstrup

Kaløvigskolen og Sanatorievej, Studstrup
Hvorfor hedder det Sanatorievej? Forklaringen er , at der i en årrække lå et sanatorium for piger med tuberkulose for enden af vejen. Det er nu en heldagsskole for elever i Aarhus Kommune

Af Birger Agergaard

Har du gamle fotografier fra Studstrup i gemmerne? Eller en god historie fra dengang Studstrup var ”ung”?

Studstrup Borgerforening har sat et skib i søen, som skal blive til en interessant bog om Studstrup i både fortiden og nutiden.  Den vil blandt andet blive foræret til tilflyttere.

”Når folk flytter hertil, ved de sikkert ikke ret meget om byen og dens historie. Der ligger nogle tidligere gårde midt i byen, der har ligget en række sommerhuse langs stranden, og vi har en vej, som hedder Sanatorievej – hvorfor mon det? Det er sådan noget, vi gerne vil informere om,” siger Torben Jensen fra Studstrup Borgerforenings bestyrelse.

Han er ankermand på bogprojektet, som samler flere frivillige i byen. Lige nu handler det om at samle historier og billeder ind, så de senere kan sorteres, og de bedste og vigtigste vil få plads i bogen.

Derfor vil han gerne i kontakt med folk, der kan byde ind med historier og fotos. Det kan også være noget nutidigt, for tilflyttere – og alle vi andre – har også brug for at vide, hvad Studstrup er for en by i dag, og hvem der bor her.

Du kan kontakte Torben Jensen på tjsally13@gmail.com eller telefon 29 71 11 64.

Læs hele martsnummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Kort over postdistrikt 8541
Ukategoriserede

8541 går i vandet

Hvem mon tænker over, hvilket postdistrikt, man befinder sig i, når man ligger og vipper rundt ude på vandet? Fortvivl ikke! Her kommer den uundværlige postdistrikt-info.

Nikolaj Bang taler med Lise-Lotte Kjær fra fællesrådet og med Asger Overgaard. Sidstnævnte ejer jord ved Skødstrup Søndersø, men vil gerne give det til rekreative formål og til byggeri. Men det kan støde på modstand på grund af kystbeskyttelseslinjen.
Ukategoriserede

Skødstrup mod 2040

Søg indflydelse på, hvad der skal ske med dit eget område!
I sidste nummer af 8541-bladet fik vi svar fra to grundejer-foreninger på, hvorfor de er medlemmer af Skødstrup Fællesråd. Her er svar fra yderligere et par stykker