Søg
Close this search box.

Tennisanlægget: Hvem kan bruge 14.000 kvadratmeter?

De fire tennisbaner er omkranset af et skovlignende areal, der vil kunne udnyttes bedre. (foto Hans-Jørgen Krickhahn)
De fire tennisbaner er omkranset af et skovlignende areal, der vil kunne udnyttes bedre. (foto Hans-Jørgen Krickhahn)

Af Birger Agergaard

Helt centralt i Løgten-Skødstrup, med indkørsel fra Ny Studstrupvej, ligger tennisanlægget med fire baner, flere petanquebaner, et ”klubhus” og et bevokset areal på i alt 14.000 kvadratmeter.

”Det er så stort, at der kan være mange flere end os tennisspillere,” siger Kim Boye Holt, der er en del af bestyrelsen i Skødstrup Tennis.

De har nemlig fået en ide, som kan komme nye brugere til gavn:

”Vores ide, som de er positive over for i Aarhus Kommune, går ud på, at hvis flere brugergrupper kan bruge arealet her, så kan vi få Aarhus Kommune til at sætte huset i stand,” fortsætter Kim Holt.

Det er Aarhus Kommune, der ejer arealet og det tidligere stuehus til den gård, der lå der engang.

Lukker for det varme vand
I indledningen satte vi gåseøjne omkring ordet klubhus. For i dag kan man knapt bruge huset. Det er uopvarmet, så det kan højst bruges i sommerhalvåret. Og selv om der er varmt vand til tennisspillernes brusebade, så lukker den varme fornøjelse også nu.

”Vi har haft indbrud tre gange, hvor den ene vandvarmer er blevet stjålet, sikkert på grund af kobberet i vandvarmeren. Det har vi ikke råd til at fortsætte med, så nu lukker vi for det varme vand,” siger han videre.

Men hvis det lykkes at få flere nye brugere ind på det store areal, vil Aarhus Kommune bruge et par hundrede tusinde kroner på at installere varme via en varmepumpe, som forhåbentlig også kan sikre varmt vand til bruserne. Pengene skal også gå til at isolere loftet.

Tennisanlæg2

(Sådan ser klubhuset ud i dag. foto Hans-Jørgen Krickhahn)

Først havde tennisklubben inviteret forvaltningen på besøg. Klubben tænkte umiddelbart, at huset var mest egnet til nedrivning, så der kunne sættes en pavillon op i stedet. Men forvaltningen mente, at huset er sundt nok, hvis det varmes op og bliver isoleret.

Dernæst kom kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad. Venstre) på besøg. Også han kunne se ideen i at gøre stedet til et attraktivt sted med fælles møde- og aktivitetslokaler.

Spejdere og andre?
Tennisklubben har ikke kontaktet eventuelle nye brugere, men umiddelbart forestiller man sig spejdere/FDF og andre, der kan bruge det store udeareal og aktivitetslokaler i huset. Det kan også være børneinstitutioner i området, som vil kunne bruge det skovlignende areal, som omkranser anlægget.

Tennisklubben vil blive glad, hvis det kan lade sig gøre at brede stedet ud til flere brugere.

”Vi har en grøn oase her meget centralt i byen, og den bliver ikke brugt nok. Vi er 150 medlemmer af tennisafdelingen, og dertil kommer petanque-spillerne. Der er plads til mange flere,” siger Kim Boye Holt (billedet herunder).

Tennishus Kim Boye Holt 2

(foto Birger Agergaard)

”Det kan også give en synergieffekt med flere nye brugere. Det kunne jo være, at de får lyst til at spille tennis,” siger han med et smil.

Måske også padeltennis
Tennisklubben har endnu en ide til nye aktiviteter: udendørs padeltennis i klubregi – dvs. som en afdeling af Skødstrup Sportsforening.

”Padeltennis er den hurtigst voksende sportsgren i Danmark! Vi har blandt andet set et anlæg i Ebeltoft, som har et plastictag. Det koster 500.000 kr. – det er selvfølgelig ikke så lidt, men vi tror der kan fundraises til det,” siger Kim Boye Holt.

Kontakt
Hvis du efter at have læst denne artikel kunne have lyst til at høre nærmere, vil tennisklubben gerne kontaktes af foreningen/institutionen. Kontakt den via denne side: ssftennis.memberlink.dk

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

 

Relaterede artikler

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.

Sport & Fritid

Stor opbakning til Skødstrup Tennisklub

Vi har haft et forrygende første halvår i Skødstrup Tennisklub med stor fremgang i medlemstallet.
Det skyldes først og fremmest de mange nye aktiviteter, som klubbens ildsjæle har sat i søen.

John Sabalic
Sport & Fritid

Skødstrup-mand vinder VM-guld i Mexico

58-årige John har været lærer i Rønde i 23 år og har boet i Skødstrup lige så længe. Han spiller bordtennis i første division, men han har også været tiltrukket af det mere rå ping pong og fik op til VM i Mexico skrabet så mange sponsor-kroner sammen, at han kunne tage af sted.