Søg
Close this search box.

Vandværker går sammen

Af Birger Agergaard

Studstrup Vandværk er fortid. Efter flere års samarbejde med Løgten-Skødstrup Vandværk har Studstrup overdraget sit anlæg og sine andelshavere til Løgten-Skødstrup Vandværk. Begge vandværker har holdt ekstraordinære generalforsamlinger for at fuldende beslutningen, som har virkning fra 1. januar.

For 13 år siden blev der konstateret øgede mængder af blandt andet arsen i Studstrups boringer. Arsen er et giftigt grundstof. Siden 2010 har de to vandværker samarbejdet, så de 350 forbrugere i Studstrup fik rent drikkevand ved hjælp af forsyning fra Løgten-Skødstrup Vandværk.

I årene derefter blev samarbejdet tættere, og Løgten-Skødstrup Vandværk overtog for tre år siden administrationen og passer teknikken i Studstrup.

Derfor har det været naturligt for Studstrup at tage beslutningen om overdragelsen. Men ikke helt uden komplikationer. Studstrups anlæg og ledningsnet var ikke i samme stand som i Løgten-Skødstrup, og en forudsætning for overdragelsen var, at Studstrup skulle bringe anlæg og net up-to-date.

Opdateringen har kostet ca. to mio. kr. for Studstrup Vandværk, og det betyder, at forbrugerne i Studstrup afdrager beløbet frem til årsskiftet, hvorefter satserne bliver de samme som i Løgten-Skødstrup.

Praktisk
Andelshaverne i Studstrup Vand er ved årsskiftet blevet kunder i Løgten-Skødstrup Vandværk, og takster og regler er nu reguleret af Løgten-Skødstrup Vandværks regulativ og takstblad (se www.lsv-vand.dk).

Al henvendelse skal ske til Løgten Skødstrup Forsyningsselskab på e-mail info@ls-forsyning.dk eller tlf. 70 10 85 41. Ved akutte driftsproblemer kan vagten fortsat træffes på tlf. 51 36 01 09.

Fælles selskab
Løgten-Skødstrup Vandværk og Løgten-Skødstrup Fjernvarme ejer i fællesskab driftsselskabet Løgten-Skødstrup Forsyningsselskab. De tre selskaber har fælles domicil, og personale på Bakketoften 7.

Direktør for Løgten-Skødstrup Forsyning, Jesper S. Sahl, fortæller, at med overdragelsen er der opnået stor-driftsfordele som bl.a. omfatter fælles administration, ledelse, bestyrelse og indkøb samt større forsyningssikkerhed.

”Jo flere andelshavere vi er, jo flere er der også til at dække de faste omkostninger og dermed falder prisen på rent drikkevand,” siger direktøren, som kom til selskabet 1. september.

Læs mere i bladet februar 2022

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.

På generalformalingen i Studstrup Borgerforening var der opbakning til både formand Louise Gjerlev Jensen og kasserer Michael Schram.
Foreningen 8541

Brand, sol og fart i Studstrup

Af Birger Agergaard Alt tegnede til et helt almindeligt år i Studstrup – men så kom branden på Studstrupværket, som gjorde Studstrup berømt på den