Søg
Close this search box.

Varmegrader, venner, og dakke-dak musik

(Lederen i 8541 -dit lokale blad Juni 2021)
…har ramt allerede i april og maj måned med glasskår, cigaret- og jointskod på jorden, i sandkassen og på stranden.

Høj musik.
Afbrændt legetøj.
Afbrændt håndsprit.
Affald.

Sådan er det i institutioner, på skolen, tennisbanen og stranden i Skødstrup og Studstrup.

Vi har også været unge engang, de unge har brug for et sted som er deres, de skal have lov at være her, lyder forklaringerne på deres vegne.

Det er et tilbagevendende fænomen, når det gode vejr rammer: Der findes en plet at hygge sig under åben himmel. Det er skønt, der spilles musik, der grines og råbes, der skrues op for et godt nummer, og når drikkevarerne slipper op eller trætheden trænger sig på, fortrækker gæsterne. Det er som på ens eget værelse, dog uden forældre som sætter grænser for opførsel og oprydning.

Grænserne og omtanken for andre kan mangle i det offentlige rum.

Men, det er OK med god adfærd og oprydning efter ophold i det offentlige rum. Det er faktisk et must. Vi skal alle være her, uden at få glasskår op i foden og skod mellem tæerne, og det er frustrerende at bruge tid på at samle skår, flasker og affald før børnene kan komme udenfor. Tilmed er låger til legepladserne låst i Corona-tiden.

De fleste efterlader de offentlige arealer i byen i ryddelig stand. Og de få som ikke gør, er trælse oplevelser for alle.

Når vi ser og kender hinanden, har vi lettere ved at relatere til den gode adfærd. Kan vi voksne være med til at skabe det gennem en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse? Så der er et ansvar for det offentlige rum i byen, som f.eks. institutioner, skole og strand. Kunne vi f.eks. lægge turen forbi på gåturen, og når hunden luftes?

Knuste flasker, skodder og andet affald er no-go i vores institutioner, på skolen, tennisbanen og stranden. Mens hyggeligt samvær efter den lange corona-adskillelse er helt OK.

Af Inger Thranholm, formand for Skødstrup Fællesråd

 Læs mere på 8541.dk – artikler

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.

På generalformalingen i Studstrup Borgerforening var der opbakning til både formand Louise Gjerlev Jensen og kasserer Michael Schram.
Foreningen 8541

Brand, sol og fart i Studstrup

Af Birger Agergaard Alt tegnede til et helt almindeligt år i Studstrup – men så kom branden på Studstrupværket, som gjorde Studstrup berømt på den