Søg
Close this search box.

Velkommen i klubben!

For tre år siden rykkede fritidstilbuddet med eftermiddagsaktiviteter for 4-7. klasse fra Sokkehuset, over Grenåvej og flyttede sammen med skolen. I dag hedder det Klubben. Og nu er der også tilbud til eleverne fra 8-9. klasse.

Jonas Zacho og Birthe Kejser er to af klubbens ti pædagoger. Her tager de imod foran klubbens røde bygning, der ligger ud til Grenåvej.

Klokken er to. Det er onsdag. Og det er stille før stormen. Klokken halv tre får de fleste børn fri, og om onsdagen kommer, uanset årstid, mange børn til bålmad. Et par piger fra 4. klasse er kommet i forvejen og hjælper Birthe Kejser med at tilberede kylling, grøntsager og ris i en stor gryde samt holde liv i bålet. De klarer det så godt, at Birthe får tid til at sætte sig ned sammen med sin kollega, Jonas Zacho, og fortælle om klubben:
””Vi har dels vores egne lokaler i den nye, røde bygning nærmest Grenåvej, og så deler vi desuden også lokaler med skolen, og så har vi to pavilloner,” fortæller Birthe. ”Vi har 350 børn og unge mellem 10 og 18 år, hvor 4-6. klasse, Fritidsklubben, kommer om eftermiddagen, mens de store i Ungdomsklubben kigger forbi mellem 17 og 22. Derudover findes der så ungdomsskolen, hvor de unge kan tage forskellige fag. Vi vil gerne være en klub for hele byen, fx er vores diskoteksaften også åbne for ikke-medlemmer.”

200916 Klubbens Krea 2  200916 Klubben Madservering med to meters corona afstand  200916 Klubben Skattejagt vha mobiltelefon
Jonas Zacho supplerer: ”Vi gør meget for at bevare vores gode klubkultur. Den fortsætter ved, at børnene og de unge hjælper hinanden og har en god, indbyrdes tone. Vi har mange forskellige aktiviteter, børnene kan være med til. Vi har et kreativt værksted, vi tilbyder træarbejde, og så arbejder vi med digital dannelse, hvor vi tager fat i de spil og apps, som børnene godt kan lide, og snakker om dem, prøver dem og laver lege og rollespil med dem. Det er fx FIFA, Sims og Fortnite.” En dreng fra femte var fx i tvivl om, hvordan han i spillet Sims skulle tiltrække en kæreste og grundlægge en familie. En pige ved siden af sagde, ”Jamen, jeg kan da godt fortælle dig, hvad du skal sige til en pige!”
Lidt derfra er en tredje pædagog i gang med at instruere en gruppe drenge i skattejagt anno 2020: ”Nu skal I hente den her app på jeres telefoner, og så ved hjælp af den, skal I finde frem til posterne,” forklarer han. Lidt i samme stil, men uden mobil, har klubben hver fredag klokken tre ”Det store fredagsmysterium”, som er et rollespil, hvor børnene har forskellige roller, som fx politi, forbryder, journalist mm, og så skal prøve at opklare dagens mysterium.
Idéerne er mange, og Birthe og Jonas’ engagement smitter, hvilket også skal til i en tid, hvor det over hele landet kræver en ekstra indsats at fastholde børnene. Skoledagene er blevet længere efter skolereformen, og der er også andre tilbud, som fx sport med op til tre træningsdage om ugen. Derhjemme går flere og flere forældre på grund af hjemmearbejde. Men Klubben har også udflugter at byde på, som ture til bowling, skater-ture, ture til AGF-fodbold, cykelture og sommerlejr, samt for de store den årlige tur til London.
Klokken nærmer sig halv tre, og nu begynder der at komme liv i Klubben. Noget af det første, der sker, er naturligvis, at man liner op til en portion af den lækre bålmad.

FAKTA OM KLUBBEN
Adresse: Rosenbakken 4
Tlf: 21 15 82 28
Pris for 4-6. klasse elever: 766 kroner månedligt
Pris for 7. klasse til 18 år: 270 kroner månedligt

Tekst og foto: Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2020)

Relaterede artikler

Optimistjolle på vandet
Børn og unge

Hop i jollen!

Så er Jolleafdelingen i Kaløvig Bådelaug klart til sæson 2024. Vi starter op med alle holdene i ugen lige efter påske, her bliver der hver eftermiddag sejlads for alle klubbens unge sejlere

Billedet er fra en tidligere udveksling med Lions Skødstrup.
Børn og unge

Vil du med Lions på Udveksling

Lions Skødstrup er en del af Lions internationale Youth Camp and Exchange (YCE) program, som har til formål at udveksle unge og give dem en mulighed for at mødes med unge fra andre nationaliteter og kulturelle baggrunde i de lande, hvor Lions er repræsenteret. Vi søger netop nu kandidater for udsendelse i juli 2024.

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her: