Søg
Close this search box.

Veteraner i SSF: Når man har idrætten med hjemmefra

Bent og Bertha Vester bor i Vosnæsparken og har lige fejret diamantbryllup – men stoppe som motionister? Nej da!

To af veteranerne i 80-års jubilaren Skødstrup Sportsforening, Bent og Bertha Vester, ser tilbage

Af Birger Agergaard

I 1982, da Skødstrup Sportsforening var halvt så gammel, som den er nu, havde Bent og Bertha Vester allerede dyrket fodbold og gymnastik i en årrække. Deres tre børn er stort set også vokset op i den første idrætshal, og både Bent og Bertha havde trænet flere hold og var desuden gået ind i afdelingsbestyrelser. Bent var håndboldformand og Bertha stod i spidsen for gymnastikafdelingen. Senere blev Bent hovedformand for foreningen.

De boede på Manbjergvej dengang og havde naboerne som venner, men i hallen fik de også en meget stor omgangskreds. Sportsforeningen var omdrejningspunktet i fritiden, mens Bent arbejdede i ”væsenerne” postvæsenet og senere telegrafvæsenet, og Bertha var frisør og senere rengøringsassistent på skolen.

De havde begge idrætten med hjemmefra som en vigtig og helt almindelig foreteelse. Så at sige opdraget til idræt.

Mødte hinanden til svømning
Bertha mødte Bent i et friluftsbad på Fyn, hvor de boede som unge og svømmede jævnligt. Da de senere bosatte sig i Skødstrup, var det helt naturligt at dyrke idræt. Såmænd også da børnene var små, og forældrene havde lidt dårlig samvittighed over, at familielivet ofte foregik i hallen.

”Vi var der altid. Det var nu også godt nok for børnene, for de dyrkede alle tre idræt som børn og fik en masse venner i sportsforeningen,” fortæller Bent Vester. Den yngste, Lars, spiller i øvrigt stadig håndbold. Og alle syv børnebørn har også dyrket forskellige sportsgrene.

SSF gym bus

Masser af springgymnaster var der allerede omkring 1982, hvor dette billede er taget. De er på besøg hos en svensk venskabsklub – begge Bent og Berthas piger er med; Pia forrest i røde bukser.

Aktive sportsudøvere
Parret bor nu i andelsbolig i Vosnæsparken. Selv om de lige har fejret diamantbryllup, er de stadig sportsudøvere. Bertha har været medlem af gymnastikafdelingen uafbrudt siden 1969, og hun er stadig at finde på damemotionistholdet.

”Joh, de har også et pensionisthold, men det fik jeg for lidt ud af! Jeg har et godt helbred, og jeg bilder mig ind, at det er fordi jeg altid har dyrket idræt!”

Bent spiller badminton hver uge. Ikke hjemme i Skødstrup, må han bekende, for det er billigere i Hornslet. Han har som et af sportsforeningens æresmedlemmer ret til gratis at dyrke enhver aktivitet i SSF, men det privilegium har han ikke haft lyst til at udnytte…

Frivillighed nu og dengang
I samtalen vender vi tilbage til det med at være frivillig, hvad enten det er at køre spillere til kamp eller sidde i en bestyrelse. Flere afdelinger savner frivillige kræfter i dag – men egentlig er det ikke noget nyt.

Bent Vester: ”Vi blev også dengang nødt til at få nogle flere frivillige, for de kom ikke altid af sig selv. De ville godt køre børnene til kamp, men det kneb ofte med resten. Vi havde en ide om, at når man meldte sit barn eller sig selv til en aktivitet, så skulle man samtidig påtage sig en opgave. Selvfølgelig havde vi forståelse for, at der var nogle, der ikke havde muligheden. Ideen blev ikke anvendt.”

Bertha: ”Vi har nok været heldige i gymnastikafdelingen, for vi har altid haft rigtig gode trænere.”

SSF gym old days

Foto fra Good Old Days i 1986, hvor de voksne gymnaster optrådte i gymnastikdragter a la 1942. Dragterne var lånte, og mændene havde alle fået påklistret en moustache. Bertha Vester ses som nummer tre fra venstre.

80 år og 10 år
Bent og Bertha ønsker Sportsforeningen til lykke med de 80 år. Nye generationer er kommet til i SSFs organisatoriske arbejde, og parret ønsker foreningen alt det bedste for fremtiden.

Midtpunktet kan også fejre 10-års jubilæum i år. Men var Bent Vesters og mange andres kamp for at få hal nummer to allerede lykkedes i 80-erne, så havde meget set anderledes ud. Kommunen gav i 1989 tilsagn om 900.000 kr., og SSF havde selv samlet en halv million ind. Men kommunen trak tilskuddet, så sportsforeningen måtte nøjes med nye omklædningsrum og et frivillig drevet cafeteria. 

Resten er historie…  

Læs hele novembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Sport & Fritid

De unge sejlere er i gang

Af Helle Wilkens foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto De unge i Kaløvig Bådelaug startede lige efter påske med sæsonens første træning. Men allerede inden da havde

Klar, parat, snart start!
Sport & Fritid

Byfest og motionsløb i sommersol og hedebølge

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Fotos Hans-Jørgen Krickhahn Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og fredag den 16. juni 2023 kunne kun bekræfte dette gamle ordsprog:

Havnekaptajn Allan Rundberg (i midten) modtager bæredygtighedsprisen af Dansk Sejlunion.
Sport & Fritid

Kaløvig Bådelaug er Danmarks mest bæredygtige

Af Birger Agergaard En flot pris gik før årsskiftet til Kaløvig Bådelaug, nemlig Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris. Blandt mange gode indstillinger løb Kaløvig Bådelaug af med