Søg
Close this search box.

Vosnæs

vosnaesgaard

vosnæsskovenjagtkalo4

Vosnæsgård er en hovedgård ved Løgten nord for Aarhus i Skødstrup SognØster Lisbjerg Herred og Aarhus Kommune.

Gården er kendt siden middelalderen, hvor den nævnes som landsbyhovedgård ved de to bondebyer Vosnæs og Indrup. Den først kendte ejer Oluf Jepsen nævnes i 1486. Den nuværende hovedbygning er bygget af arkitekt August Klein i 1897. Under 2. verdenskrig blev godset besat af tyskerne og brugt som militærskole, og gennemgik derfor en omfattende renovering i årene efter krigen.

Godset har et samlet areal på 725 ha., heraf 458 ha. agerbrug (konventionelt landbrug) og 251 ha. skov (traditionel skovdrift). Herudover svineproduktion (opformeringsbesætning), etableret i 1993, og handicapridecenter, etableret i 1989. Desuden jagtvæsen og husudlejning.

Vosnæs Gods med Studstrupgård ejes i dag af Adam Kristian greve Knuth, og har været i slægtens besiddelse siden 1869.

 Vosnæs Gods

FB Vosnæs Skov

Relaterede artikler

På generalformalingen i Studstrup Borgerforening var der opbakning til både formand Louise Gjerlev Jensen og kasserer Michael Schram.
Foreningen 8541

Brand, sol og fart i Studstrup

Af Birger Agergaard Alt tegnede til et helt almindeligt år i Studstrup – men så kom branden på Studstrupværket, som gjorde Studstrup berømt på den

Foreningen 8541

Annoncørerne sikrer bladets økonomi

Af Birger Agergaard Uden annoncører – intet blad. Så kort kan det siges, og her ved juletid er det nærliggende at takke alle bladets annoncører