Søg
Close this search box.

Yes! Coronavaccinen er kommet

2020 var et år med mange udfordringer. Det var det ganske givet for dig, der læser dette, og det har det været for os i Skødstrup Lægepraksis.

Coronavaccination til 8541

Coronapandemien har haft store konsekvenser i alle afkroge af vores samfund. Faktisk meget større konsekvenser end mange af os kunne forudse i begyndelsen af pandemien. Coronavirussen har et fast tag i vores samfund, og diverse restriktioner samt brug af værnemidler har kunnet holde smitten nede, men bestemt ikke udrydde den. Ret tidligt stod det klart for specialister og beslutningstagere verden over, at vejen til en normalisering af vores tilværelse går gennem en effektiv vaccine.

En rørende oplevelse
Og mellem jul og nytår kom den så. Allerede! Selv i et jysk lægehus måtte vi finde de store ord frem, når så glædelige begivenheder finder sted. Vi synes ganske enkelt, at det er fantastisk. Og vi synes, at det er fantastisk at spille en aktiv rolle i udrulningen af vaccinationen på landets plejehjem.

Det var derfor festdage den 27. og 30. december, hvor beboere og personale på henholdsvis Kløvervangen og Hjortshøj Plejehjem lagde arm til de allerførste stik. Begge dage mødte lægehusets læger op til et meget velforberedt personale, der havde indhentet samtykke fra alle, der ønskede vaccination (langt de fleste, heldigvis), og afviklingen af de mange livreddende vaccinationer forløb med smil og overskud. Et par rørende dage, faktisk. Tak til alle, der bidrog.

Den kommende tid
Lægehuset ser lyst på 2021. Restriktioner og afsavn er desværre en del af årets første måneder, men vi forudser en snarlig og gradvis tilbagevenden til det normale. Alt det vi savner. Og den helt afgørende forudsætning for det er coronavaccinen, og ikke mindst en stor folkelig tilslutning til denne. Så vær ikke i tvivl; ganske som WHO, Sundhedsstyrelsen og eksperter verden over anbefaler vi læger i Skødstrup Lægepraksis at lade sig vaccinere mod coronavirus så snart, det er muligt.
Som frontpersonale i sundhedsvæsnet var læger og personale i vores lægehus blandt de første, der blev tilbudt vaccine. Forfatteren til denne artikel lod sig vaccinere mod Coronavirus d. 27. december og kan derfor fra første hånd sige: For mig var det ikke nogen svær beslutning.

 Af: Rasmus Nørøxe, læge, Skødstrup Lægepraksis

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2021)

Relaterede artikler