Farmor flytter

Det lokale rejsebureau, Viktors Farmor, var kun seks år om at vokse sig ud af lokalerne på Ønsbækvej i Studstrup. Til april flytter farmor og hendes sønner og medarbejdere til større og mere herskabelige omgivelser.

DSC06960
Den 15. august er det 25 år siden Viktors Farmor, alias Kirsten Gynther Holm, startede sit rejsebureau hjemme på sofabordet. Kirsten tog udgangspunkt i sin baggrund indenfor etnografi og lavede spændende kulturrejser til anderledes destinationer for grupper på højst 20 rejsende. Turene blev flere og flere og nåede snart ud til næsten alle afkroge af verden.
Også på hjemmefronten voksede firmaet. Der blev brug for mere kontorplads, og snart købte Kirsten et stort parcelhus i Lystrup. I 2014 var rejsebureauet også vokset ud af det, hvorefter hun købte Ønsbækgård på Ønsbækvej i Studstrup og fik flyttet aktiviteterne hertil. Inklusive freelancerejselederne havde firmaet langt over 100 medarbejdere, da det gik allerbedst i før-corona årene.
Så snart det bliver muligt, vil alle ud at rejse igen, så derfor flytter Viktors Farmor til april ud til herregården Thomasminde nær motorvejen 14 km nord for Aarhus. Her får farmor mere end 600m2 til rådighed på det sted, hvor der i mange år var planer om at anlægge en ny storlufthavn. Det viste sig umuligt at udvide Ønsbækgård tilstrækkeligt.
”Vi får dog rigelig plads på Thomasminde, så er nogle interesserede i et kontorfællesskab med adgang til en herregårdspark, er de velkomne til at flytte med,” siger Kirsten og tilføjer, at interesserede kan se mere på www.viktorsfarmor.dk/thomasminde
Hvad med gården?
”Vi har været rigtig glade for at være i Studstrup,” fortæller Kirsten, ”men firmaet er blevet for stort til at ligge på en stille villavej. Vi vil fx gerne kunne invitere til foredragsaftner, og det kan man ikke her. Det er parkeringsforholdene ikke til. Jeg nåede kun lige at have de indledende samtaler med ejendomsmægleren om at sælge gården, før vi kunne skrive under på handlen. Den nåede ikke engang at komme på nettet.”
Køberen er Morten Hauerbach fra Studstrup. ”Vi har købt Ønsbækgård som en investeringsejendom.” fortæller Morten. ”Vores planer med ejendommen ligger endnu ikke helt fast, men en af mulighederne kunne være at kombinere beboelse og liberalt erhverv.”
Ønsbækgård blev opført i 1870 som en firlænget gård, og det er dens jorde, Studstrup er udstykket af.
Hvem er Viktor?
Da Kirsten startede sit rejsebureau, var den første udfordring at finde et godt navn til det nye firma. Hendes bror foreslog ”Magister Holms Rejsebureau”. Det syntes Kirsten var lidt tørt. Til gengæld var hun ovenud lykkelig for sit første barnebarn, Viktor, så firmaet fik i stedet det noget atypiske navn Viktors Farmor, som hun i dag driver sammen med sine to sønner. Viktor selv er i mellemtiden blevet 26 år og har valgt en uddannelse indenfor forsvaret.
Coronaen har været hård ved rejsebranchen, og farmor måtte da også tage afsked med knapt halvdelen af personalet i 2020, men det velkonsoliderede firma fandt nye veje til blandt andet Færøerne og Island, og den 3. marts går den første tur atter over Atlanten til sol og varme i Costa Rica, der har været på programmet i 20 år. Se mere på viktorsfarmor.dk
Uanset hvilken rejse, man bliver fristet af, kan man roligt bestille, for man kan få alle pengene retur helt op til 14 dage før afgang, hvis corona-situationen ikke har ændret sig til det bedre inden da.

Af Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2021)

Relaterede artikler

Erhverv

Streger til fremtiden

Anja er boligarkitekt med egen tegnestue. “Nest” Arkitekture hedder det. Engelsk for “rede”.
Og det er netop et vigtigt fokuspunkt for Anja. Hjemmet eller reden skal tilpasses det behov, der er aktuelt, hvor man står i livet og være et rart og trygt sted at være..

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen
Erhverv

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i Skødstrup.