Søg
Close this search box.

Yes in my backyard!

default image

I Skødstrups naboby Hjortshøj findes en ”Vimby”. Vimby har flere forskellige aktiviteter med mennesker af alle slags, og borgere i Skødstrup er velkomne til at tage del i dem. 

Vimby er en forkortelse af Velkommen I Min BYdel og et modsvar på ”Nimby” – not in my backyard. Denne forkortelse rummer vores vision om at være et inkluderende fællesskab, hvor alle er velkomne.

Måske har du besøgt Andelssamfundet i Hjortshøj. Vimby er født af Andelssamfundet, men er i dag selvstændig. Mest kendt er nok Vimby Høkeren, som sælger brød, kager, græs-æg og økologisk oksekød fra Andelssamfundets køer. I et vist omfang også grise- og gedekød. I samarbejde med Landsbyliv i Hjortshøj driver vi Landsbylivs Genbrugsbutik.

Vimby drives af frivillige og nogle få lønnede medarbejdere, enten på deltid eller i flexjob, og der er også ansatte i vores dagtilbud, som er jobs med særlig hensyn.

Vores aktiviteter er dagtilbud for voksne med særlige behov, Fantastisk Fredag og onsdagscafe, et samarbejde med Landsbyliv i Hjortshøj om folkekøkken og cafe. Vi har et fikseværksted for folk med eller uden snilde fingre, der synes at det er hyggeligt i fællesskab at reparere ting i stedet for at smide dem ud. Sidste skud på stammen er etableringen af et håndarbejdshus, hvor man kan mødes og arbejde med fx redesign af ting fra Genbrugsbutikken, sy nyt eller andet.

Vi skaber gensidig inklusion gennem etablering af arbejdsfællesskaber, hvor mennesker med særlige behov arbejder sammen med frivillige fra lokalsamfundet.

Det er arbejdsfællesskaber som bygger på, at vi alle kan noget, og at vi sammen kan meget mere. Oplevelsen af at skabe værdi og bidrage til fællesskabet forstærkes af, at de producerede varer sælges og værdsættes af de lokale handlende. Gennem etableringen af vores butikker og produktioner laver vi møder mellem mennesker på tværs af forskelle, og det fungerer.

Bliv frivillig
Du er altid velkommen herovre, hvis du har lyst til at vide mere om hvad der sker, og hvordan man kan være med som frivillig.

 

Af Elisabeth Groot, Vimby

Læs mere i 8541 -dtt lokale blad (feb. 2019)

Relaterede artikler

Parti fra de østrigske Alper
Sport & Fritid

Alpenstürmer: Skitur til Radfeld i Østrig

I lighed med tidligere år er vi igen gået i gang med planlægningen af en hyggelig skiferie i Zillertal området. Det er en tur i uge 4, hvor vi står på ski i fire dage.

Mette Knudsen ser en fordel i at være formand samtidig med at være aktiv i en af sportsforeningens afdelinger.
Sport & Fritid

Ny formand for Sportsforeningen

Af Birger Agergaard Mette Hyldborg Knudsen meldte sig helt frivilligt, da Skødstrup Sportsforenings formand Kim Bakholdt før generalforsamlingen meddelte, at han ikke genopstillede. Mette er