Søg
Close this search box.

53 nye almene boliger på Lauritshøj

AL2bolig bygger 53 boliger med tilhørende fælleshus i udkanten af Skødstrup på Lauritshøj. Boligerne er placeret i 11 rækkehusafsnit og er til en bred målgruppe af både familier og seniorer. 

Første spadestik på den astma- og allergivenlige afdeling blev taget den 2. maj, og de første boliger forventes klar til indflytning foråret 2020 og de sidste i foråret 2021.

Boligerne ligger i et skrånende terræn med fint kig til Aarhusbugten. På den ene side af afdelingen er der landlige omgivelser, og på den anden side hænger afdelingen sammen med Lauritshøj 1.

AL2bolig er med denne afdeling gået skridtet videre, for foruden solceller og træfacader, så er afdelingen astma- og allergivenlig. Ikke kun i materialer, men også i beplantning, og som et ekstra plus er afdelingen røgfri på hele matriklen. Et fælleshus bliver der også plads til på den 16.000 kvm. store grund


”Opgaven var at tegne og bygge en afdeling, hvor det nære fællesskab er i højsædet. Et sted hvor der fra starten er gode rammer for at være sammen. Det er der i den boligafdeling vi realiserer i Skødstrup,” siger direktør for AL2bolig Allan Werge.


Det er arkitektfirmaet WE Architecture og JWH arkitekter, der har tegnet boligerne. ByMunch Landskabsarkitekter har skabt et indbydende område i det skrånende terræn. Rådgivende ingeniører er Niras og Norconsult KAAI.

Boligerne
På den ca. 16.000 m2 store grund bliver der bygget 53 boliger og et fælleshus. Boligtyperne er tiltænkt en bred målgruppe af både børnefamilier og seniorer.

  • 32 4-rums boliger på mellem ca. 110 – 110 m2
  • 10 3-rums boliger på ca. 80 – 100 m2
  • 11 tilgængelighedsboliger på mellem ca. 50 – 70 m2

Der er mulighed for at skrive sig op til boligerne via aarhusbolig.dk sidst på året.

Tekst og foto: Al2Bolig 

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

Relaterede artikler

Billederne af ejendommen er taget den 4. april i år.
Byggeri og bolig

Byggemareridt III

Tekst og foto: Thomas Nykrog Så er det tredje gang på tre år, vi kan skrive en episode af føljetonen om nybyggeriet på Tronkærlund 28

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Byggeri og bolig

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)