Søg
Close this search box.

53 nye almene boliger på Lauritshøj

AL2bolig bygger 53 boliger med tilhørende fælleshus i udkanten af Skødstrup på Lauritshøj. Boligerne er placeret i 11 rækkehusafsnit og er til en bred målgruppe af både familier og seniorer. 

Første spadestik på den astma- og allergivenlige afdeling blev taget den 2. maj, og de første boliger forventes klar til indflytning foråret 2020 og de sidste i foråret 2021.

Boligerne ligger i et skrånende terræn med fint kig til Aarhusbugten. På den ene side af afdelingen er der landlige omgivelser, og på den anden side hænger afdelingen sammen med Lauritshøj 1.

AL2bolig er med denne afdeling gået skridtet videre, for foruden solceller og træfacader, så er afdelingen astma- og allergivenlig. Ikke kun i materialer, men også i beplantning, og som et ekstra plus er afdelingen røgfri på hele matriklen. Et fælleshus bliver der også plads til på den 16.000 kvm. store grund


”Opgaven var at tegne og bygge en afdeling, hvor det nære fællesskab er i højsædet. Et sted hvor der fra starten er gode rammer for at være sammen. Det er der i den boligafdeling vi realiserer i Skødstrup,” siger direktør for AL2bolig Allan Werge.


Det er arkitektfirmaet WE Architecture og JWH arkitekter, der har tegnet boligerne. ByMunch Landskabsarkitekter har skabt et indbydende område i det skrånende terræn. Rådgivende ingeniører er Niras og Norconsult KAAI.

Boligerne
På den ca. 16.000 m2 store grund bliver der bygget 53 boliger og et fælleshus. Boligtyperne er tiltænkt en bred målgruppe af både børnefamilier og seniorer.

  • 32 4-rums boliger på mellem ca. 110 – 110 m2
  • 10 3-rums boliger på ca. 80 – 100 m2
  • 11 tilgængelighedsboliger på mellem ca. 50 – 70 m2

Der er mulighed for at skrive sig op til boligerne via aarhusbolig.dk sidst på året.

Tekst og foto: Al2Bolig 

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

Relaterede artikler

Billederne af ejendommen er taget den 4. april i år.
Byggeri og bolig

Byggemareridt III

Tekst og foto: Thomas Nykrog Så er det tredje gang på tre år, vi kan skrive en episode af føljetonen om nybyggeriet på Tronkærlund 28

Sokkehuset set fra Grenåvej.
Byggeri og bolig

Sokkehuset står endnu

Af Thomas Nykrog Vores forsidehistorie i april 2022 var, at nu ville Sokkehuset efter 60 års tro tjeneste blive revet ned. Det blev det bare