Søg
Close this search box.

Sølvring blandt de unikke fund – køb en kopi

Fund fra samtlige udgravninger, hvor der er gjort fund fra jernalderen tiden (250 år f.Kr. til ca. 250 år e.Kr.) fortæller os, at jernalderfolket brugte forskellige personlige smykker i guld, sølv og bronze. Som tidligere beskrevet her i 8541 er der gjort mange helt unikke fund fra udgravningerne på Lauritshøj, heriblandt en sølvring (se billede), som vi i Arkæologigruppen har fået en guldsmed til at støbe en kopi af.

Den originale fundne sølvring er i Moesgaard Museums varetægt.

I Arkæologigruppen synes vi, at ringen er så smuk, at vi vil sælge en kopi til de, som er interesserede. Overskuddet fra salget vil gå til Arkæologigruppens videre arbejde med etape II (historisk rute til fundstederne).

Priserne vil blive:
Guld 8K: 2450 kr.
Sølv: 650 kr.
Ringen fås i forskellige størrelser.
Ringen kan købes og bestilles hos:
Alice Iversen, e-mail: alifri@mail.dk, tlf. 2054 6622

Af Arkæologigruppen (Skødstrup Fællesråd, Skødstrup Menighedsråd og Skødstrup Egnsarkiv)
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

 

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.