8541 Dit lokale blad – Leder april 2021

De fylder

Både fysisk, visuelt og mentalt. Altså solcellerne.
Et fald i solcellepriserne gør det rentabelt at etablere solcelleparker på danske marker på kommercielle vilkår. Det er altså mere indbringende og lettere at producere strøm end at producere fødevarer.
En ansøgning til Aarhus Kommune om et større landbaseret solcelle-anlæg på 190 hektar marker sydøst og øst for Skødstrup og vest for Studstrup vil medføre et stort industrielt anlæg lige midt i 8541.
Vi kommer til at kigge ind i stativer og solcelleplader, når vi bevæger os fra Gartnergården til Studstrup og videre op til motorvejen, langs Studstrupvej og Ny Studstrupvej. Vi kommer til at kigge ned på solceller, når vi kigger ud over landskabet. Det vil forandre det smukke kulturlandskab, som breder sig fra Vorre ud over Løgten-Skødstrup, marker og skov ned til Århus-bugten.

Gør det klogt
Jamen, vi skal jo være grønne, bæredygtige og begrænse CO2-udslippet, lyder det. Ja, men hvorfor ikke gøre det klogt?
Hvorfor ikke vælge de bedst egnede områder til anlæg og tage hensyn til omgivelserne og ikke mindst mennesker, fremfor at lade de kommercielle interesser styre? Hvorfor ikke fokusere på anlæg op ad motorveje? Hvorfor ikke sætte dem op på tagene?
Solcelleboomet er ved at forandre og ødelægge det naturskønne og kystnære landskab ved 8541.

Af Inger Thranholm,
formand for Skødstrup Fællesråd

Læs mere i 8541 -dit lokale blad

Relaterede artikler

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Erhverv

Vovemod for 20 år siden

Tekst og foto: Thomas Nykrog Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev