Vi mangler hænder til de naturvidenskabelige foredrag i Sognegården

Hygge med kaffe og brød i Skødstrup Sognegård
Mange har glæde af de livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet i Skødstrup Sognegård

Af Marianne Christensen og Ole Hansen

Vi har i nogle år været tre par, der har sørget for, at de offentlige foredrag om naturvidenskab har kunnet vises i Skødstrup Sognegård.

Da vi alle er i den meget voksne del af tilværelsen, har halvdelen af os fået forfald, og vi er lige nu kun tre.

For at foredragene fortsat skal kunne vises her i Skødstrup, efterlyser vi nye kræfter. Vi mangler akut personer, der vil hjælpe til ved de to funktioner, vi har. Hvis det ikke lykkes, vises foredragene alternativt på bl.a. Egå Gymnasium og i Hjortshøj Sognegård.

Fremvisningen foredragene i Skødstrup Sognegård er baseret på et samarbejde mellem kirken og interesserede borgere i området. Kirken stiller lokaler til rådighed, sørger for at programmet bliver averteret i kirkeblad og i 8541 samt indkøber småkager og kaffe.

Interessegruppen har to opgaver:

  • 1) At brygge kaffe, anrette småkager, tage sig af betalingen for kaffen og videreformidle beløbet til kirkens kasse.
  • 2) Have kontakt med Jens Holbech på Aarhus Universitet, der sammen med Carlsbergfondet sørger for det faglige indhold i foredragene og videreformidling af dette. Tage signalet ned og fremvise foredragene på egen bærbare PC. For at kunne nedtage streamet er der nogle praktiske forberedelser med test af signalet, tilslutning af computeren til kirkens AV-system og efterfølgende frakobling og oprydning.

Stolearrangementet forsøger vi at bruge som det står.

Vi mangler akut personer, der vil hjælpe med funktion 1, og nogle der kan afløse nu og på sigt overtage funktion 2.

Interesserede kan henvende sig til
Marianne Christensen (Tlf. 2330 5290)
Ole og Vivi Hansen (Tlf. 2926 3245, 2768 5462)

Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken
Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Kommende foredrag er 24. oktober, 7. november,14. november og 21. november alle aftener kl. 19.00-21.00.

Læs om foredragene og hele septembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Byggeri og bolig

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)

Provst Esben Thusgaard foretog i silende regnvejr den officielle åbning af lapidariet. Gravstenen til højre er sat for blandt andet folketingsmedlem Simon Andersen.
Egnsarkiv

Bare en bunke gravsten?

Et lapidarium er ikke bare en tilfældig bunke gravsten på en kirkegård. Det er derimod bevaringsværdige gravsten, som Nationalmuseet har udpeget til at blive gemt for eftertiden.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.