Søg
Close this search box.

Børnebog om klimaet

Et udsnit af bogens forside
Et udsnit af bogens forside

Af Birger Agergaard

På en rejse gennem USA fik Studstrup-borgeren Jane Damgaard inspiration til at skrive en eventyrbog om klimaet – og hvordan vi mennesker har påvirket det negativt. Inspirationen kom i Yellowstone National Park, hvor naturens kræfter spiller. Varme kilder i søen Grand Prismatic Spring ledte hende hen imod en ”regnbuesø”, som spiller en vis rolle i bogen.

Forsiden på bogen, som er skrevet af Studstrup-borgeren Jane Damgaard.

De fire vinde fra hvert verdenshjørne er forstyrrede, erfarer regnbueprinsessen, og hun undersøger, hvad der er gået galt. Det bliver en 1000 år gammel sitkagran i regnskoven, der fortæller hende, at de jetstrømme, der fører fugtig luft fra regnskovene, mister kræfter, fordi menneskene har fældet regnskoven.

”Menneskene er kloge væsener, de kan finde ud af rigtig mange ting – men de skal tænke sig lidt mere om. De kan godt nå at ændre på det, hvis de arbejder sammen om det,” siger Sitka.

Bogen er for børn fra 6-11 år, og Jane Damgaard håber, at den får børn og deres voksne til at tale om naturens kredsløb og menneskets rolle. Hun har selv dedikeret bogen til sine børnebørn.

”Hvis der er interesse for det på skoler, kommer jeg gerne og læser bogen højt for klassen og tilbyder min deltagelse undervisningsforløb indenfor fagene dansk, natur/teknik og billedkunst.”

Bogen, som er illustreret med meget flotte tegninger af Liliana Ozalina Kahr, kan købes på forlaget Kahrius, gennem boghandler eller privat hos Jane Damgaard (tlf. 2992 5669).

Læs hele decembernummeret 2023 på pdf

Relaterede artikler

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.

Børn og unge

Glade børn giver energi på en mørk mandag

Frivillig i Skødstrup Sportsforening.

Hver mandag i vinterhalvåret står Gitte Lymann Birk sammen med sit trænerteam klar til at modtage op mod 30 børn i alderen 6-8 år til springgymnastik.

Billedet er fra en tidligere udveksling med Lions Skødstrup.
Børn og unge

Vil du med Lions på Udveksling

Lions Skødstrup er en del af Lions internationale Youth Camp and Exchange (YCE) program, som har til formål at udveksle unge og give dem en mulighed for at mødes med unge fra andre nationaliteter og kulturelle baggrunde i de lande, hvor Lions er repræsenteret. Vi søger netop nu kandidater for udsendelse i juli 2024.