Søg
Close this search box.

Børnebog om klimaet

Et udsnit af bogens forside

Af Birger Agergaard

På en rejse gennem USA fik Studstrup-borgeren Jane Damgaard inspiration til at skrive en eventyrbog om klimaet – og hvordan vi mennesker har påvirket det negativt. Inspirationen kom i Yellowstone National Park, hvor naturens kræfter spiller. Varme kilder i søen Grand Prismatic Spring ledte hende hen imod en ”regnbuesø”, som spiller en vis rolle i bogen.

Forsiden på bogen, som er skrevet af Studstrup-borgeren Jane Damgaard.

De fire vinde fra hvert verdenshjørne er forstyrrede, erfarer regnbueprinsessen, og hun undersøger, hvad der er gået galt. Det bliver en 1000 år gammel sitkagran i regnskoven, der fortæller hende, at de jetstrømme, der fører fugtig luft fra regnskovene, mister kræfter, fordi menneskene har fældet regnskoven.

”Menneskene er kloge væsener, de kan finde ud af rigtig mange ting – men de skal tænke sig lidt mere om. De kan godt nå at ændre på det, hvis de arbejder sammen om det,” siger Sitka.

Bogen er for børn fra 6-11 år, og Jane Damgaard håber, at den får børn og deres voksne til at tale om naturens kredsløb og menneskets rolle. Hun har selv dedikeret bogen til sine børnebørn.

”Hvis der er interesse for det på skoler, kommer jeg gerne og læser bogen højt for klassen og tilbyder min deltagelse undervisningsforløb indenfor fagene dansk, natur/teknik og billedkunst.”

Bogen, som er illustreret med meget flotte tegninger af Liliana Ozalina Kahr, kan købes på forlaget Kahrius, gennem boghandler eller privat hos Jane Damgaard (tlf. 2992 5669).

Læs hele decembernummeret 2023 på pdf

Relaterede artikler

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Børn og unge

Glade børn giver energi på en mørk mandag

Frivillig i Skødstrup Sportsforening.

Hver mandag i vinterhalvåret står Gitte Lymann Birk sammen med sit trænerteam klar til at modtage op mod 30 børn i alderen 6-8 år til springgymnastik.

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været