Søg
Close this search box.

Hvad får I for 400 kroner – et stærkt fællesskab!

Af Inger Thranholm, formand for Skødstrup Fællesråd

I lokalområdet står vi stærkt sammen. Fællesrådet vil gerne være så repræsentativt som muligt. Så står vi stærkere i forhandlinger, f.eks. med kommunen.

En paraplyorganisation for lokalområdet
Fællesrådet er paraplyorganisation for lokale foreninger, klubber, skole, institutioner – kort sagt lokalsamfundets stemme. Det er et forum, hvor man drøfter lokalområdets problemstillinger og finder løsninger – ofte sammen med kommunen.

Hvorfor være medlem? Fordi et medlemskab giver mulighed for at påvirke beslutninger, som influerer på dit lokalsamfund.

Emner der kan tages op i fællesrådet

Hvorfor er der så få legepladser i mit lokalområde? Hvad kan vi gøre for at give børnene en sikker vej til skolen? Hvorfor skal vi rejse til den anden ende af kommunen for at benytte en svømmehal? Brænder du inde med spørgsmål om udviklingen i dit lokalområde, kan det være en god ide at kontakte dit lokale fællesråd.

Gennem fællesrådet kan du deltage i initiativer og projekter, der sigter mod at forbedre og udvikle lokalsamfundet, og som kan have positive virkninger på både kort og lang sigt.

Den enkelte grundejerforening kan ikke matche kommunen, men i fællesskab kan vi hjælpe hinanden. Det drejer sig eksempelvis om kommuneplanlægning, lokalplaner, veje, stier og grønne interesser. Her bidrager fællesrådet med vigtig viden, som er nødvendig for at en beslutning ikke blot er bedst for kommunen som helhed, men også passer bedst muligt til lokalsamfundet.

Borgernes talerør
Du kan kontakte Fællesrådet, hvis du vil have kommunen til at interessere sig for konkrete forhold i lokalområdet. Fællesrådet er borgernes talerør til byråd og den kommunale forvaltning.

Hvorfor skal din forening bruge 400 kroner på et medlemskab af fællesrådet? Argumenterne er mange, blandt andet:

  • Bladet 8541 som du læser i lige nu, udgives af fællesrådet. Intet fællesråd, intet blad. Og det læses ikke kun i 8541, men også inde på rådhuset.
  • Én kontakt for hele lokalsamfundet. Midtpunktet var næppe blevet en realitet hvis ikke fællesrådet havde taget initiativet. Skødstrup Søndersø som rekreativt område heller ikke.
  • Ideer til fritid-sport-kultur: Skaterpark, legepladser, ”bær”parker, bænke, fællesskaber. Også her arbejder frivillige under fællesrådet med projekterne.

Hvor får en forening mon få større gennemslagskraft og indflydelse for 33 kroner om måneden?

Alene gør vi det ikke. Sammen gør vi meget.

Få indflydelse
I lokalområdet står vi stærkt, sammen. Fællesrådet vil gerne være så repræsentativ som muligt. Så står vi stærkere i forhandlinger, f.eks. med kommunen. Derfor tager vi fat på de foreninger, som ikke er medlem. I første omgang koncentrerer vi os om grundejerforeningerne.

Vi kontakter grundejerforeningerne i løbet af foråret for en snak om medlemskab, henholdsvis opdatering af kontaktoplysninger. Vil du sikre at din grundejerforening bliver kontaktet, så kan du komme os i forkøbet ved at henvende dig til formanden ingerthranholm@gmail.com eller på telefon 6022 3737. Vi ser frem til at høre fra dig. I lokalområdet står vi stærkt, sammen.

Gratis hjemmeside
Er jeres grundejerforening medlem af Skødstrup Fællesråd, kan I få en gratis hjemmeside på www.8541.dk via kontingentet.

Det er en helt enkel hjemmeside, men alligevel med de væsentligste oplysninger og evt. referater, som I ønsker at lægge ud.

Medlemmer af fællesrådet kan kontakte redaktør Birger Agergaard på redaktor@8541.dk for nærmere oplysninger. 

Læs hele februarnummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Sport & Fritid

Skaterne igen slået tilbage til start

I syv år har skaterne i Skødstrup forsøgt at skabe et sted, hvor der kunne etableres en skatepark. Længe så det ud til, at et

De fire tennisbaner er omkranset af et skovlignende areal, der vil kunne udnyttes bedre. (foto Hans-Jørgen Krickhahn)
Sport & Fritid

Tennisanlægget: Hvem kan bruge 14.000 kvadratmeter?

Af Birger Agergaard Helt centralt i Løgten-Skødstrup, med indkørsel fra Ny Studstrupvej, ligger tennisanlægget med fire baner, flere petanquebaner, et ”klubhus” og et bevokset areal

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.