Søg
Close this search box.

Spejderne får endelig tag over hovedet

Af Jens Erik Rasmussen Foto Thomas Nykrog

Efter mere end halvandet år under åben himmel får FDF spejderne i Løgten Skødstrup endelig læ for vind og vejr.

I løbet af den kommende måned rejses nemlig et stort telt på 36 kvm på en nyetableret platform på spejdernes nye tilholdssted.

Spejderne måtte i 2022 flytte fra Skødstrup Kirkes lokaler i Laden på Engskovvej, da kirken havde andre planer med grunden og bygningerne.

I stedet fik FDF’erne anvist et stykke jord syd for Kirkegården. Her måtte omkring 40 spejdere i alderen 7-13 år og deres ledere længe nøjes med to sheltere, som primært blev brugt til depotrum.

Siden blev bålhytten fra den gamle plads med forældres hjælp flyttet og samlet på den nye grund. Men inden udgangen af februar er det forventningen, at alle kan komme i tørvejr i et solidt telt med god plads.

”Det har været koldt om vinteren og vådt og mudret i lange perioder. Det har været en træls tid for børnene og lederne, så vi glæder os til ly og læ,” siger Søren Abildgaard, formand for FDF i Løgten Skødstrup.

Stor opbakning fra forældre
De mangelfulde forhold har medført, at FDF har haft lukket for tilgang. Det skyldes dels de utilstrækkelige faciliteter og dels for få ledere.

”Det er svært at tiltrække ledere, når vi ikke kan tilbyde bedre forhold,” siger Søren Abildgaard.

Han tilføjer, at udsigten til bedre faciliteter har givet ny optimisme i foreningen.

På generalforsamlingen i december deltog op mod 20 forældre, så opbakningen er større end længe set. Flere viste interesse i at støtte lederne, og der er en del børn på venteliste.

Plan om flere aktiviteter
Per Bøjlund har været initiativtager og tovholder på projektet med nye og bedre faciliteter. Han er medlem af bestyrelsen i FDF Løgten Skødstrup, hvor hans barnebarn er aktiv.

”I foråret 2023 besluttede vi, at der var nødt til at ske noget. Først fik vi gjort bålhytten færdig med sider og brændeskur, og det gav nogle flere muligheder. Derefter gik vi i gang med at forberede en løsning med telt på en platform,” siger Per Bøjlund.

De to sheltere er i øjeblikket fyldt med grej og udstyr, men de bliver frigjort, når teltet står færdigt.

”Herefter kan vi overnatte på pladsen med børnene. Der er også planer om et udekøkken,” siger Per Bøjlund.

Spejderne mødes hver tirsdag aften, men det er planen med tiden at øge med flere aktiviteter i takt med, at forholdene bliver bedre, og der kommer flere ledere.

Læs hele februarnummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Stor koncentration. I front til venstre Tonny Hansen og til højre René Yde Jensen. I baggrunden Mark Dyna.
Sport & Fritid

Bull’s Eye!

Af Niels Dal ”Doing….”. Pilen sidder lige i Bull’s Eye. Og endda på bestilling af fotografen. Det er nogle skrappe gutter, der er samlet i