Søg
Close this search box.

En stoleløfter til Kløvervangen

Fra venstre ergoterapeut og vicechef Lotte Kirkegaard, Erik Søndergård Lions Skødstrup, ergoterapeut Julie Buchwald og fysioterapeut Ida Mateusiak

Af Erling Hedevang og Erik Søndergård, Lions Skødstrup

Samtale på plejehjemmet Kløvervangen om en vigtig donation fra Lions Skødstrup.

”Tak for stoleløfteren,” siger ergoterapeut og vicechef Lotte Kirkegaard smilende og fortsætter: ”Den er en meget, meget stor succes her i huset. Stoleløfteren er rigtig god til beboerne, når de skal op at stå og samtidig sparer den personalet for mange løft.”

Stoleløfteren hjælper lige der, hvor vi bruger flest kræfter for at komme at stå. Vi er naturligvis nødt til at rejse os for at kunne gå. ”Stoleløfteren er en uvurderlig hjælp til, at de ældre kan bibeholde gangfunktionen, for når vi først står op, så kræver det ikke så mange kræfter at gå. De ældre skal helst blive ved med at kunne gå, så længe det overhovedet er muligt,” forklarer fysioterapeut Ida Mateusiak.

En uge ad gangen
Ergoterapeut Julie Buchwald fortæller, at stoleløfteren har fået sit eget opholdssted på begge afdelinger, hvor den er en uge ad gangen. ”Og er den ikke der, så er den ude for at veje og løfte.” Det er nemlig godt at blive vejet, når man sidder ned. Så bliver beboerne ikke bliver bange for at falde, for der ikke er nogen ulykkesrisiko. Det er trygt og stabilt, og så fylder den ikke meget. Stoleløfteren er god for beboerne, og samtidig skåner den også personalets rygge en hel del.

”Jeg vil gerne tilføje,” siger Lotte Kirkegaard og skifter emne, ”at vi også var meget glade for og rørt over at få juledekorationer fra Lions under corona-nedlukningerne, hvor der ikke skete så meget”.

Snakken kommer ind omkring Lions mange aktiviteter; om velgørenhed uden fordyrende bureaukrati og om de hyggelige lokale arrangementer med Adventsmarked og Jul i Skrald Skovridergård.

Læs hele decembernummeret 2023 på pdf

Relaterede artikler

Senior

To slags fællesskaber

Af Birger Agergaard Når to eller flere mennesker mødes til samvær eller en opgave, opstår et fællesskab. Derfor er der hundredvis af fællesskaber i 8541.

De oprindelige ældreboliger set fra oven den 2. februar. Her var man netop er gået i gang med at miljøsanere inden den egentlige nedrivning.
Senior

Nyt boligfællesskab for seniorer

Tekst og foto Thomas Nykrog Siden 1973 har der ligget 18 ældreboliger på Kløvervangen mellem Dagli’Brugsen og børnehaven. De er ved at blive revet ned