Søg
Close this search box.

Endelig indviet

190512 Letbanens åbning 01   190512 Letbanens åbning 02  190512 Letbanens åbning 03

 

 Den 12. maj blev letbanen officielt indviet. Dermed tog vores hårdt pressede trafikale infrastruktur et markant ryk i den rigtige retning og gjorde med ét 8541-området til et endnu mere attraktivt sted at bo.

”Om et øjeblik ankommer den nye Letbane fra Aarhus i spor 1. Vi beklager en forsinkelse på knapt halvandet år i forhold til køreplanen”. Sådan kunne det have lydt i højtalerne på Løgten Station. Men det gjorde det ikke. De omkring 200 fremmødte glædede sig i stedet over det flotte tog og viftede med flag, tog billeder og nippede til champagne og kage, der i dagens anledning var stillet frem til alle fremmødte. Erhverv8541 og Skødstrup Fællesråd stod for det fine arrangement, og dagen var virkelig værd at fejre: Nu er det muligt hurtigt og behageligt at komme til og fra Aarhus, eller køre helt ud til banen endestationer i henholdsvis Grenå og Odder, vel at mærke på den miljørigtige måde.

 Hurra for Letbanen

190512 Letbanens åbning 15   190512 Letbanens åbning 20

Formanden for Skødstrup Fællesråd, Inger Thranholm, holdt denne tale ved letbanefesten:

Vi fejrer, at der igen er tog på skinnerne gennem Løgten og Skødstrup. Det glæder os, for en god infrastruktur har afgørende betydning for lokalsamfund dels for de pendlende borgere og i særdeleshed for tiltrækning af arbejdskraft til byens virksomheder.

Løgten-Skødstrup er indehaver af flere rekorder: vi har den største folkeskole, og vi er den by i Aarhus Kommune som har størst tilflytning af nye borgere. Mange familier har valgt at bosætte sig i 8541, og det er rigtig dejligt. Med den store befolkningstilvækst gennem de seneste år hilser vi letbanen særdeles velkommen og håber at den bliver en del af løsningen på de trafikale udfordringer vi oplever.

Når det er sagt, skal vi vænne os til, at bommene på Grenåvej igen påvirker trafikken. Bomtiderne har stor betydning i 8541 med kun én færdselsåre gennem byen, og vi håber at den moderne letbane reducerer bomtiderne. Få hundrede meter herfra er der projekteret en tunnel under banen. Den ser vi gerne realiseret, så vores skolebørn øst for banen er sikret skolevejen.

Der er søgning af erhvervsvirksomheder, der ønsker at etablere sig i 8541, og derfor er det skønt, at det nu bliver nemmere at komme til og fra området med Letbanen. Kære letbane og kære politikere: vi er glade for at I kiggede forbi Løgten i dag. Vi står herude på perronen og vinker og forventer, at vi kommer helt i mål med infrastrukturen omkring letbanen i 8541. Vi ønsker jer god videre rejse.

190512 Letbanens åbning 08   190512 Letbanens åbning 14   

Tekst og foto: Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

Relaterede artikler

220902 Cykel på Grenåvej 05
Trafik & veje

En cyklists martyrium – Skødstrup tur/retur

Når man cykler fra Skødstrup mod centrum, skal man ikke have glas bag på cyklen. Et stykke tærte i en madkasse er heller ikke sagen. Det er smadret, langt før man når rundkørslen ved Carletti. Cykelstien (som i øvrigt er en uigennemskuelig blanding af cykelsti og fortov) er ét stort krater af huller og bump. 

Cyklisterne må have tålmodighed med at få bedre cykelstier.
Trafik & veje

Intet nyt fra vejfronten

Det var meningen, at det første stykke af Grenåvej skulle have haft et nyt slidlag i år. Det kommer der ikke.
Det er heller ikke bombesikkert, at der sker noget med hverken vejbane eller cykelstier i 2024.
“Riget fattes penge”.

30 borgere og repræsentanter for foreningerne deltog i repræsentantskabsmødet, som formand Inger Thranholm her byder velkommen til. (foto Peter Carlsen)
Trafik & veje

Mange vil gerne flytte hertil, men…

Af Birger Agergaard 8541 er et populært sted at bosætte sig – der er kommet mange nye borgere til de seneste 10 år. Men nu