Erhverv8541 holdt netværksmøde om kommuneplan

erhverv1

 Onsdag den 18. april holdt den lokale erhvervsforening Erhverv8541 et vellykket netværksmøde på den lokale Café 11.

Mødet var velbesøgt, og de fremmødte fik en fin gennemgang af kommuneplanen for Aarhus Kommune. Det var Niels-Peter Mohr, Aarhus Kommunes kommuneplanlægger, der førte ordet. Han gav sammen med kommuneplanlægger Henrik Pedersen fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, et fint overblik over indholdet i den visionære Aarhus Kommuneplan.

Der var mange interessante detaljer – her er et par af dem:

Kommuneplan for Aarhus Kommune gælder 12 år. Den ligger til grund for blandt andet lokalplaner, der også kan få indflydelse den anden vej på kommuneplanen. I cirka 60 procent af alle lokalplaner er der ændringer, der påvirker den overordnede kommuneplan. Mere end 40 personer er involveret i udarbejdelsen af selve kommuneplanen. Den seneste kommuneplan i Aarhus Kommune blev vedtaget af et stort politisk flertal.

Målene og visionerne

Der er lavet noget, man kalder “Aarhusfortællingen”. Den indeholder forskellige visioner og mål. For eksempel “Aarhus – en god by for alle” som en vision og som et mål kan nævnes: “2.000 flere arbejdspladser/år”. Man har også som mål “BNP-vækst i BRAA”, BRAA er Business Region AArhus, der dækker over nogle omegnskommuner, hvor der samlet er omkring 1 million borgere.

Kommuneplanchef Niels-Peter Mohr, som har haft det overordnede ansvar for Kommuneplan 2017, forklarede hvordan og hvorfor denne kommuneplan skiller sig ud fra de tidligere.

”Kommuneplanen giver mange nye muligheder, som der ikke nødvendigvis har været tidligere”. Dertil fremlagde han nogle af de punkter, som Miljø og Teknik vurderer de indkomne projekter på.

Der er åbnet op for mange muligheder, såfremt man kommer med et godt og gennemarbejdet kvalitetsprojekt, – også i 8541. Men skal man have lov at sprænge kommuneplanrammen, skal man også prioritere de fokusemner, byrådet har valgt for kommuneplanen. I den nye kommuneplan er det begrænset, hvad der er af nye perspektivområder, da man gerne vil fokusere på, at den gamle boligmasse også kan følge med udviklingen.

Netværksmødet blev afholdt på en flot dag, hvor der var høj sol over 8541, og mange af deltagerne rykkede efter arrangementet udenfor og kunne netværke med hinanden udenfor Café 11.

Vores lokale erhvervsforening, Erhverv8541, holder løbende lignende arrangementer. Vi arbejder på at fokusere på det erhvervspolitiske og på at synliggøre det stærke erhvervsliv, som er I området.

Læs mere på Facebooksiden: https://www.facebook.com/erhverv8541/

erhverv2

Niels-Peter Mohr fortæller om Aarhus Kommuneplan

erhverv2.GIF

Mange lokale erhvervsfolk var mødt op i Café 11

erhverv3.GIF

Niels-Peter Mohr fortæller om Aarhus Kommuneplan

erhverv4.GIF

Niels-Peter Mohr fortæller om Aarhus Kommuneplan

 

 

Af Peter Carlsen, formand for Erhverv8541

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2018)

Relaterede artikler

”Skødstrup Lægepraksis 1872-2022” er udgivet i anledning af lægehusets 150-års jubilæum. Bogen er flot trykt, indbundet og på 342 sider. Den koster 150 kroner og købes i lægehusets reception.
Erhverv

Bog om lægehus: Lokal guldgrube

Af Thomas Nykrog Bor du i 8541-området, og er du bare lidt interesseret i, hvad der sker omkring dig, så køb straks bogen ”Skødstrup Lægepraksis

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.