Søg
Close this search box.

Et portræt fra Skødstrup

Kirkemosevej 16 er bagtæppet for historien om et ungt og nyforelsket par Edith og Tage Steffensen, som var 23 og 25 år da de købte ejendommen. Edith er fra Hjortshøj og Tage fra Pandrup i Nordjylland. De blev gift d. 26 december 1955 og købte ejendommen et halvt år efter. Lykken ville, at de fik sønnen Karsten i 1956 og datteren Joan i 1964.
Edith

Løgten og Skødstrup var dengang adskilt af marker, hvor Kirkemosevej 16 dengang lå isoleret mellem kornene som svajede i vinden. Senere blev Elishøj og Plantagen etableret.
Ejendommen er i årenes løb blevet moderniseret, og i 1967 fik de et plastikdrivhus, hvorfra gartneriet begyndte at spire. Det startede med frilandsgartneri og et univers af grøntsager bl.a. radiser, blomkål, rosenkål, selleri og jordbær. I 1969 blev det første glasdrivhus etableret med tomater, som blev solgt på auktion hos Gasa.

Jord til fodboldbaner
Igennem årene solgte de jord, som dengang blev til Sibirien og i dag er en del af Skødstrup Skoles boldbaner. Senere etablerede Edith og Tage endnu et stort glasdrivhus, derefter fik de mange peberfrugter, som nød godt af sol og varme i drivhusene. Sæsonen var fra omkring april til oktober, hvor der var aktivitet i drivhusene fra tidlig morgen til sen aften.
Ofte ringede uret på matriklen imellem kl. 5 og 6. For Tage startede dagen meget tidligt med at aflevere peberfrugter på Gasa, derefter møde på arbejde kl. 7 på Skæring Planteskole (Som i dag er Plantorama) Når arbejdsdagen var “ovre”, var det hjem til nye arbejdsopgaver og hjælpe Edith i drivhusene.

Et hjem med liv og grønt
I højsæsonen fik de hjælp fra unge som ønskede feriejob. Igennem tiden har de også haft heste og hestepleje samt hunde. Derfor har det været et hjem med meget aktivitet, liv, grøntsager og festlige stunder. Sammen har de drevet gartneriet i 30 år (1969-2000) I 2000 blev drivhusene revet ned, men Tage fortsatte med at arbejde til han blev 70 år.
Parret havde i 2005 guldbryllup, og i år har der været 65 års-jubilæum på Kirkemosevej 16. Et liv med mange fine minder, lune drivhuse, heste på marken, en oase med mange gode venskaber igennem årene og to ildsjæle med en særlig energi.

Tekst og foto Christine Steffensen (Barnebarn)
Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Historie

Historisk sti er forsinket

     Af Birger Agergaard Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå