Et portræt fra Skødstrup

Kirkemosevej 16 er bagtæppet for historien om et ungt og nyforelsket par Edith og Tage Steffensen, som var 23 og 25 år da de købte ejendommen. Edith er fra Hjortshøj og Tage fra Pandrup i Nordjylland. De blev gift d. 26 december 1955 og købte ejendommen et halvt år efter. Lykken ville, at de fik sønnen Karsten i 1956 og datteren Joan i 1964.
Edith

Løgten og Skødstrup var dengang adskilt af marker, hvor Kirkemosevej 16 dengang lå isoleret mellem kornene som svajede i vinden. Senere blev Elishøj og Plantagen etableret.
Ejendommen er i årenes løb blevet moderniseret, og i 1967 fik de et plastikdrivhus, hvorfra gartneriet begyndte at spire. Det startede med frilandsgartneri og et univers af grøntsager bl.a. radiser, blomkål, rosenkål, selleri og jordbær. I 1969 blev det første glasdrivhus etableret med tomater, som blev solgt på auktion hos Gasa.

Jord til fodboldbaner
Igennem årene solgte de jord, som dengang blev til Sibirien og i dag er en del af Skødstrup Skoles boldbaner. Senere etablerede Edith og Tage endnu et stort glasdrivhus, derefter fik de mange peberfrugter, som nød godt af sol og varme i drivhusene. Sæsonen var fra omkring april til oktober, hvor der var aktivitet i drivhusene fra tidlig morgen til sen aften.
Ofte ringede uret på matriklen imellem kl. 5 og 6. For Tage startede dagen meget tidligt med at aflevere peberfrugter på Gasa, derefter møde på arbejde kl. 7 på Skæring Planteskole (Som i dag er Plantorama) Når arbejdsdagen var “ovre”, var det hjem til nye arbejdsopgaver og hjælpe Edith i drivhusene.

Et hjem med liv og grønt
I højsæsonen fik de hjælp fra unge som ønskede feriejob. Igennem tiden har de også haft heste og hestepleje samt hunde. Derfor har det været et hjem med meget aktivitet, liv, grøntsager og festlige stunder. Sammen har de drevet gartneriet i 30 år (1969-2000) I 2000 blev drivhusene revet ned, men Tage fortsatte med at arbejde til han blev 70 år.
Parret havde i 2005 guldbryllup, og i år har der været 65 års-jubilæum på Kirkemosevej 16. Et liv med mange fine minder, lune drivhuse, heste på marken, en oase med mange gode venskaber igennem årene og to ildsjæle med en særlig energi.

Tekst og foto Christine Steffensen (Barnebarn)
Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Livet i Studstrup er omdrejningspunktet i den nyudgivne bog om Studstrup
Historie

Bog om Studstrup er på gaden

Efter trekvart års grundigt arbejde er den første samlede beskrivelse af Studstrup nu udgivet som bog. Det er en skrivegruppe under Studstrup Borgerforening, som har samlet både gamle og nye oplysninger, så ”Bogen om Studstrup” kan læses som både et historisk dokument og en slags guide til det at bo i Studstrup.

Så kom vores egnsarkiv endelig i hus efter cirka et års frustrerende søgen
Egnsarkiv

Reception i Egnsarkivet

Det var heldigvis godt lunt efterårsvejr, da Skødstrup Egnsarkiv kunne slå dørene op til for at vise nye lokaler frem for intresserede gæster, så meget af receptionen blev holdt udendørs.

Kaløvigskolen og Sanatorievej, Studstrup
Historie

Studstrup skriver bog om… Studstrup

Studstrup Borgerforening har sat et skib i søen, som skal blive til en interessant bog om Studstrup i både fortiden og nutiden.  Den vil blandt andet blive foræret til tilflyttere.