Et portræt fra Skødstrup

Kirkemosevej 16 er bagtæppet for historien om et ungt og nyforelsket par Edith og Tage Steffensen, som var 23 og 25 år da de købte ejendommen. Edith er fra Hjortshøj og Tage fra Pandrup i Nordjylland. De blev gift d. 26 december 1955 og købte ejendommen et halvt år efter. Lykken ville, at de fik sønnen Karsten i 1956 og datteren Joan i 1964.
Edith

Løgten og Skødstrup var dengang adskilt af marker, hvor Kirkemosevej 16 dengang lå isoleret mellem kornene som svajede i vinden. Senere blev Elishøj og Plantagen etableret.
Ejendommen er i årenes løb blevet moderniseret, og i 1967 fik de et plastikdrivhus, hvorfra gartneriet begyndte at spire. Det startede med frilandsgartneri og et univers af grøntsager bl.a. radiser, blomkål, rosenkål, selleri og jordbær. I 1969 blev det første glasdrivhus etableret med tomater, som blev solgt på auktion hos Gasa.

Jord til fodboldbaner
Igennem årene solgte de jord, som dengang blev til Sibirien og i dag er en del af Skødstrup Skoles boldbaner. Senere etablerede Edith og Tage endnu et stort glasdrivhus, derefter fik de mange peberfrugter, som nød godt af sol og varme i drivhusene. Sæsonen var fra omkring april til oktober, hvor der var aktivitet i drivhusene fra tidlig morgen til sen aften.
Ofte ringede uret på matriklen imellem kl. 5 og 6. For Tage startede dagen meget tidligt med at aflevere peberfrugter på Gasa, derefter møde på arbejde kl. 7 på Skæring Planteskole (Som i dag er Plantorama) Når arbejdsdagen var “ovre”, var det hjem til nye arbejdsopgaver og hjælpe Edith i drivhusene.

Et hjem med liv og grønt
I højsæsonen fik de hjælp fra unge som ønskede feriejob. Igennem tiden har de også haft heste og hestepleje samt hunde. Derfor har det været et hjem med meget aktivitet, liv, grøntsager og festlige stunder. Sammen har de drevet gartneriet i 30 år (1969-2000) I 2000 blev drivhusene revet ned, men Tage fortsatte med at arbejde til han blev 70 år.
Parret havde i 2005 guldbryllup, og i år har der været 65 års-jubilæum på Kirkemosevej 16. Et liv med mange fine minder, lune drivhuse, heste på marken, en oase med mange gode venskaber igennem årene og to ildsjæle med en særlig energi.

Tekst og foto Christine Steffensen (Barnebarn)
Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Vosnæsgaard
Historie

Den nye greve på Vosnæs

Selv om vi er mange, der jævnligt passerer forbi – og beundrer – det smukke Vosnæs Gods, er godsets generationsskifte nok alligevel gået hen over hovedet på de fleste. Det råder vi bod på her:

Sådan ser det vinduesløse lokale i Folkehuset ud.
Egnsarkiv

Egnsarkivet ind på biblioteket

Formanden for Egnsarkivet, Peter Christensen, ved ikke, om det samlet set bliver en god løsning, men arkivfolkene er – siger han – blevet kostet rundt så mange gange de seneste ni måneder, at nu vil man forsøge at få det bedste ud af det. I skrivende stund er endnu ikke alle detaljer på plads.