Søg
Close this search box.

Fællesråd: det store boligboom er stoppet

Tekst og foto Birger Agergaard

Daginstitutionerne er fyldte, og det samme er skolen. Aarhus Kommune har set kendsgerningerne og har derfor indtil videre stoppet med at udlægge nye arealer til boliger.

”Der kommer ikke nye boliger med det første, men der kommer stadig flere børn. Der bygges stadig herude, selv om kommunen ikke anser os som et vækstområde for tiden,” konstaterede Skødstrup Fællesråds formand Inger Thranholm, da rådet holdt repræsentantskabsmøde i Skødstrup Sognegård. Et møde, som kun samlede omkring 20 borgere.

For fællesrådet gør det ikke noget, at de senere års store boligboom hænger lidt i bremsen. Kommunen har ikke kunnet følge med i forhold til pladser i daginstitutioner og skolen, og heller ikke med hensyn til at forbedre færdselssikkerheden og renovere veje og stier.

Der er nu 9.716 borgere i lokalområde 8541. Kommunens perspektivplan forudsiger stadig 16.000 borgere på sigt, og ifølge den plan skal udbygningen især ske mod nord, helt op mod Skrald Skov.

”Det vil gøre Løgten-Skødstrup endnu længere, og det er ikke heldigt,” betonede Inger Thranholm. Det vil være bedre at bygge ud i bredden, mener fællesrådet.

Erhvervsområde udsolgt
Et andet område i Skødstrup med fart på er hos de erhvervsdrivende. Peter Carlsen fra Erhverv 8541 og fællesrådet kunne oplyse, at erhvervsarealerne tæt på rundkørslen i syd nu er udsolgt.

”Det er positivt, men det vil medføre endnu større udkørselsproblemer fra området,” sagde han. Han nævnte også, at Erhverv 8541 har fået flere henvendelser fra folk, der er interesseret i at åbne permanente butikker.

Det kan tyde på en erhvervsmæssig opbakning til det kommende byggeri i Løgten Bymidte, hvor de nuværende boliger og butikker på østsiden af Grenåvej skal rives ned mellem SuperBrugsen og Hjelmagervej og afløses af et markant erhvervs- og boligbyggeri.

Der er også behov for flere boformer, herunder seniorboliger, gjorde Inger Thranholm opmærksom på. Denne type boliger arbejdes der ihærdigt på at få ind i det kommende midtby-byggeri. En af tilhørerne på mødet bemærkede, at der også er mangel på bofællesskaber i Løgten-Skødstrup.

Politisk opbakning til aktivitetspark
Fællesrådet har sammen med initiativtagerne til blandt andet en aktivitetspark ved Skødstrup Søndersø forelagt visionerne ved et møde med teknik-rådmand Bünyamin Simsek. Skødstrup-folket kunne knapt få armene ned efter mødet, idet Simsek var meget imødekommende, fortalte Aase Pedersen fra fællesrådet. Se omtalen af de grønne visioner i 8541-bladets augustnummer.

Men der er et stykke vej endnu. Det samme med Trekantgrunden (på Grenåvejs højre side op mod skolen, red.), hvor der kunne være en folkepark med petanque-baner og plads til hygge. Men arealet er privatejet.

”Det er med i vore overvejelser, og det er bare med at presse kommunen, så grunden ikke bare ligger og gror til,” sagde Aase Pedersen.

Genvalg til alle
På repræsentantskabsmødet var der valg til forretningsudvalget, og alle blev genvalgt. Se medlemmerne på næstsidste side i dette blad.

Skødstrup Fællesråd havde i 2020 et overskud på godt 12.000 kr., men dem bliver der god brug for i år, hvor der skal holdes det store vælgermøde 11. oktober i Midtpunktet.

Relaterede artikler

Ukategoriserede

Julie vandt sølv ved EM i ”Skills”

23-årige Julie Victoria Schier Kirkegaard er bagerlærling hos Bageriet Løgten og har i september deltaget i sit fags europamesterskaber i ”Skills”. Det blev en stor og uforglemmelig oplevelse. Julie vandt sølv – bare ét point fra guldet!

default image
Ukategoriserede

Pilekasterklubben

Skødstrup Dartklub / Pilekasterklubben SSF er en en ny afdeling under Skødstrup Sportsforening. Hvor: Den gamle kantine i Midtpunktet Hvornår: Mandag og torsdag kl. 19

Sport & Fritid

Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Lene Damsgaard er vokset op med volleyball. Hun begyndte at spille som barn på marken ved forældrenes hjem i Struer. Strå fra halmballer blev brugt til at flette det net, der adskiller de to banehalvdele, og siden har det været hendes foretrukne idræt.