Søg
Close this search box.

FDFerne skal flytte

Kirkens jord Engskovvej Tagmosevej med streger

Af Birger Agergaard

Løgten FDF, som sidste år fejrede 60-års fødselsdag, har i en årrække holdt til i Stærekassen på Engskovvej 1. Det er en ældre gård, hvor stuehuset er i så ringe forfatning, at spejderne i stedet benytter ladebygningen.

Men det er snart slut, som du kan læse ovenfor. Det er Skødstrup Kirke, der ejer jorden og har lejet laden ud til Løgten FDF. Jorden skal nu sælges, og spejderne risikerede at blive husvilde.

Menighedsrådet ønskede imidlertid fortsat at støtte FDFs ungdomsarbejde og påtog sig at hjælpe med at finde et nyt tilholdssted.

”Det har taget tid, men nu har vi fundet et sted, som spejderne er tilfredse med. Det ligger i en lysning i krattet bag kirkegården, hvor FDFerne kan stille bålhytte, shelter mv. op på. De kan benytte graverbygningens toilet, som er tæt på, og de har også bedt om at få strøm ført til stedet,” siger sognepræst Erik Søndergaard.

FDF: Håber det løser sig
Dorte Person, der er kredsleder i Løgten FDF, siger, at de 60 børn og 10 voksne er kede af at skulle flytte væk fra det hidtidige lejemål, men at man på den anden side forstår kirkens ønske om at sælge jorden.

”Det er ikke alle detaljer, vi har fået forhandlet på plads, men vi håber det løser sig. Vi skal jo have flyttet shelter og bålhytte til det nye sted, og vi har brug for strøm og et lille hus til når det regner. Det er vi ikke færdig med at tale med menighedsrådet om,” siger Dorte Person.

Relaterede artikler

Majbrit Oddershede Pedersen
Kultur

Du så ikke Majbrit

Da TV 2 i sommer viste miniserien ”Balladen om kolonihaven”, spillede en 8541-borger en vigtig rolle. Du så hende bare ikke, for Majbrit arbejdede bag kameraet.

Børn og unge

Glade børn giver energi på en mørk mandag

Frivillig i Skødstrup Sportsforening.

Hver mandag i vinterhalvåret står Gitte Lymann Birk sammen med sit trænerteam klar til at modtage op mod 30 børn i alderen 6-8 år til springgymnastik.