Søg
Close this search box.

Nu kommer udvidelsen af Sognegården

Af Birger Agergaard

I 2019 skulle en stor udvidelse af Skødstrup Sognegård være sat i gang. Men det blev udsat til efter menighedsrådsvalget i 2020, fordi udvidelsen var dyrere end planlagt, og det nye menighedsråd skulle finde frem til en ny finansieringsplan.

Den plan er nu på plads og vedtaget i august. Den indebærer, at kirken skal sælge jorden, der ligger mellem Tagmosevej, Engskovvej og Lauritshøj (se kortet).

Kirkens jord Engskovvej Tagmosevej med streger

Grunden til, at det ikke er meldt ud til Skødstrup-borgerne før nu, er hensynet til Løgten FDF, der har lejet sig ind i ladebygningen på Engskovvej og derfor ville blive husvilde. Se artiklen her på siden om dette.

Sognepræst Erik Søndergaard oplyser, at menighedsrådet nu arbejder på salg af jorden, som skal sikre medfinansiering af udvidelsen af Sognegården. Jorden ligger i byzone, så der er ingen tvivl om, at det er et attraktivt areal.

Lokaler for hele byen
Erik Søndergaard kan ikke sige, hvor meget udvidelsen vil koste, da licitationen ikke er holdt endnu, men det bliver over 10 mio. kr.

”Vi håber, at byggeriet kan gå i gang i 2022,” siger han. Han fortæller også, at udvidelsen opfylder et behov for at skabe nye lokaler at samles i, til gavn for ikke bare kirkens brugere, men for hele byen.

”Vi får en stor mødesal, som kan deles i to, og som kan bruges til arrangementer, undervisning mv. Dertil et stort køkken og flere kontorer, som vi også har brug for.”

En del af udvidelsen går også på at skabe et ny ankomstområde til Sognegården.

Udenfor skabes arealer, som appellerer til udendørs arrangementer og ophold.

Læs hele decembernummeret 2021

Relaterede artikler

Det nye projekt ser anderledes ud end det første udkast. Et enkelt hus (vendt mod SuperBrugsen) projekteres nu til seks etager, resten er lavere.
Byggeri og bolig

Mange seniorboliger i Løgten Bymidte

Af Birger Agergaard Der har været stille omkring planerne for Løgten Bymidte – det kommende butiks- og boligbyggeri mellem Hjelmagervej og SuperBrugsen. Der har været

Billederne af ejendommen er taget den 4. april i år.
Byggeri og bolig

Byggemareridt III

Tekst og foto: Thomas Nykrog Så er det tredje gang på tre år, vi kan skrive en episode af føljetonen om nybyggeriet på Tronkærlund 28

Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Byggeri og bolig

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)