Søg
Close this search box.

Fodbold: Headhuntet som ni-årig

Karol Kownacki spiller venstre angriber, men skyder helst med højre ben.
Karol Kownacki spiller venstre angriber, men skyder helst med højre ben.

Tekst Thomas Nykrog  Foto: Familien Kowmacki

Mange store fodboldspillere er debuteret på landshold og i storklubber allerede, mens de var 18. Det kræver, at klubberne får mulighed for at arbejde med talenterne fra en tidlig alder. Det gør AGF.

Navn: Karol Kownacki

Alder: 11 år

Bor: Skødstrup med mor, far og lillebror.

Plads på holdet: Venstre angriber

Idol: Neymar (Tjener knapt en million kroner. Om dagen.)

Kan man blive professionel fodboldspiller, selvom man bor i 8541? Ja absolut, hvis viljen og talentet er til stede. Karol fra Skødstrup er et godt eksempel:

Det hele startede med, at han begyndte at gå til fodbold i Skødstrup Sportsforening. Snart blev han udtaget til at tage med til stævner. På et stævne blev han en dag prikket på skulderen af en talentspejder, der tilbød ham at komme ud at træne sammen med AGF i Fredensvang i det sydlige Aarhus. Efter ni måneder, hvor han både spillede i Skødstrup og trænede med AGF, blev han tilbudt at komme fast med på AGFs førstehold for hans aldersgruppe. Han havde da spillet fem år for Skødstrup SSF.

AGF har talenthold fra U10-U19. U10 står for ”Unge-10 år” osv. AGFs erklærede mål med disse hold er at udvikle spillere til Superliga-holdet og salg til udlandet. I dag består AGFs Superliga-trup blandt andet af syv egenudviklede spillere.

Karol Kownacki holdet

11 af de 14 drenge på AGFs U11 hold. Karol er nummer fire fra højre i bageste række.

”Vi træner halvanden time tre gange om ugen hos AGF, og de går noget mere til den end i en almindelig fodboldklub. Det betyder, at man kan udfordre sig selv noget mere,” fortæller Karol. ”Desuden får vi træningsopgaver, som vi skal lave derhjemme som en slags lektier. Det handler både om løbetræning og træning med bolden. De øvelser skal man træne så tit som muligt.”

Karol føler ikke, at han måttet give afkald på noget for at spille så meget fodbold, og dårlige oplevelser har der heller ikke været. Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvad der har været de bedste oplevelser: Det har været turneringerne spillet i Tyskland og Holland.  

Han er heller ikke i tvivl om, hvor han allerhelst vil spille engang: ”Jeg vil gerne til Bayern-München!”

Karol Kownacki agf SSF

Læs hele martsnummeret 2022

 

 

 

Relaterede artikler

Walk for flagalleen
Erhverv

Godt gået!

En af Danmarks længste flagalleer!
Flagalleen i Løgten-Skødstrup er stiftet i 1970 som en underafdeling af den daværende Løgten-Skødstrup Borgerforening.
Kristi Himmelfartsdag deltog ca. 100 8541-borgere i en fælles “Walk” for at samle til vores allesammens flagallé.

Optimistjolle på vandet
Børn og unge

Hop i jollen!

Så er Jolleafdelingen i Kaløvig Bådelaug klart til sæson 2024. Vi starter op med alle holdene i ugen lige efter påske, her bliver der hver eftermiddag sejlads for alle klubbens unge sejlere

Majbrit Oddershede Pedersen
Kultur

Du så ikke Majbrit

Da TV 2 i sommer viste miniserien ”Balladen om kolonihaven”, spillede en 8541-borger en vigtig rolle. Du så hende bare ikke, for Majbrit arbejdede bag kameraet.