Søg
Close this search box.

Folkedans er glad og social motion

Energi på dansegulvet på Skæring Skole.
Energi på dansegulvet på Skæring Skole.

Af Jette Appel Hansen, Løgten-Skødstrup Folkedanserne

Løgten-Skødstrup Folkedanserne starter den nye sæson på Skæring Skole den 6. september 2022.

Fortælling som besøgende på en danseaften:

Det bobler af liv og forventning foran festsalen på Skæring Skole. Det er Løgten-Skødstrup Folkedanserne, der er ved at snøre danseskoene og snakke af, inden de skal danse igen efter sommerpausen.

Der er over 30 fremmødte – flest seniorer – men aldersforskellen er mere end 30 år. Nogle er par. Andre kommer alene og finder en dansepartner til aftenen. Hvis det ikke går op med antallet, skiftes man til at sidde over og få et velfortjent hvil.

Aftenen starter som altid med lette trin og danse, så både nybegyndere og øvede kan være med. En gang imellem klumres der lidt, men efter lidt smil og latter fortsætter dansen. Det er Gert Højen, der tålmodigt leder dansen til ægte spillemandsmusik leveret af Pernille Terpling og hendes tre spillemænd.

Energi og glæde
Der danses i en times tid med en kort hvilepause. Derefter drikkes den medbragte kaffe, mens det summer af hyggesnak, og der synges et par sange akkompagneret af spillemændene. Efter endnu en halv times dans slutter de sveddryppende dansere aftenen af med f.eks. Poul Dissings og Benny Andersens ’Go’ nu nat’ sang ført an af spillemændene. Og energien og glæden stråler stadig ud af dem – folkedans er i sandhed en glad motionsform!

Om foreningen
Foreningen Løgten-Skødstrup Folkedanserne har bestået i 44 år. Den blev startet af nogle ildsjæle fra Skødstrup, og man dansede flere forskellige steder i Skødstrup i de første mange år. Men da lokaliteterne blev for små, valgte man at flytte aktiviteten til festsalen på Skæring Skole.

I rigtig mange byer oprettede man lokale folkedanseforeninger. De fleste er efterhånden lukkede grundet for få dansere, hvorved vi i vores forening af og til har fået aktive dansere derfra og derved overlever. Aktuelt er nærmeste foreninger i Aarhus og Viby samt Thorsager, Ørum, Gjerrild, Grenaa og Ebeltoft.

I mange år var der 50 dansere. Vi har stadig ca. 30 dansere, og der er et godt socialt klima. Det er svært at skaffe nye medlemmer til afløsning af de ældre, som ikke kan danse længere. Via medlemmernes anbefalinger lykkes det dog at skaffe nye medlemmer.

Fakta

  • Løgten-Skødstrup Folkedanserne danser i festsalen på Skæring Skole hver tirsdag aften fra kl. 19 til 21.20 fra september til marts
  • En gang om året holder foreningen ’legestue’ – en danseaften med boller, oste- og pølsebord, hvor ca. 100 dansere fra de omkringliggende foreninger deltager
  • Efter dansesæsonen arrangerer foreningen en tredages udflugt til en egn i Danmark, hvor man har danseaften med en lokal forening, og ellers udforskes områdets natur og kultur
  • Man kan prøve at være med to aftener gratis – derefter koster det 350 kr. / halvår
  • Kontakt gerne en fra bestyrelsen på mobil enten 60 88 26 26, 51 41 56 98 eller 28 31 76 21.

Læs hele septembernummeret 2022 på pdf

Relaterede artikler

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses