Søg
Close this search box.

Folkehuset: Vov det halve øje

Per Justesen var modig og vovede det halve øje på mødet i folkehuset. Han vil gerne have følgeskab af flere.
Per Justesen var modig og vovede det halve øje på mødet i folkehuset. Han vil gerne have følgeskab af flere.

Af Birger Agergaard

Folkehuset Rosenbakken kom ikke i mål med at få nedsat en bestyrelse, som skal afløse det afgåede borgerråd og koordinere det frivillige arbejde på Rosenbakken. Der skal vælges tre, som er kravet for at kunne søge det kommunale tilskud, men på mødet midt i marts blev der dog valgt en, og en lille håndfuld meldte sig til frivillige aktiviteter.

”Vov det halve øje”, sang de kun 25 fremmødte i ”Visen om den positive Jantelov”. Så meget skal der dog ikke til for at blive frivillig, meget mindre kan gøre det.

Per Justesen, Løgten, som havde været med til det forberedende arbejde efter stormødet i januar, meldte sig til bestyrelsen, men han fik ikke følgeskab på mødet.

Sidder du som læser og tænker, at du gerne vil vove det halve øje eller lidt mindre, kan du henvende dig til Per Justesen på tlf. 2022 5387 eller mail per.just@gmail.com Du kan også kontakte frivilligkoordinator Marianne Keiser på mak@aarhus.dk Hvis der ikke dukker flere op, er risikoen, at en række aktiviteter på Rosenbakken dør ud.

I det tidligere borgerråd sad der flere medlemmer, og de havde flere opgaver. Fremover vil bestyrelsen blive aflastet af Maria Arianfar, som er aktivitetsmedarbejder og arbejder på Rosenbakken hver mandag og torsdag.

Butikker, smykker og musik
Flere meldte sig til frivilligaktiviteter: Jette Odgaard Justesen vil være med til at øge kendskabet til folkehuset og til at samarbejde med butikkerne, og en frivillig, Diana, vil stå for et smykkeværksted. Der vil også komme gang i et elektronik/reparationsværksted med, og desuden vil billardlokalet fremover også blive benyttet til øvelokale for en eller flere musikgrupper, f.eks. også fra skolens ungdomsklub.

Folkehus deltagere

Kun omkring 25 deltog i mødet – til gengæld var talelysten god.

Nye aktiviteter skal altså være med til at få nye brugergrupper ind på Rosenbakken. Seniorer bruger huset meget om formiddagen og tildels om eftermiddagen, men så er der frit slag for at gøre huset mere ”beboerhus”-lignende. Men eksempelvis mødregrupper m/k vil også kunne mødes i huset i dagtimerne, hvis det lige koordineres.

Margrethe Delcomyn fra det afgåede borgerråd gentog sit løfte om, at hun meget gerne vil hjælpe en ny bestyrelse i gang.

Læs hele aprilnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Fra venstre ergoterapeut og vicechef Lotte Kirkegaard, Erik Søndergård Lions Skødstrup, ergoterapeut Julie Buchwald og fysioterapeut Ida Mateusiak
Senior

En stoleløfter til Kløvervangen

Lions Club har doneret en stoleløfter til Plejehjemmet Kløvervangen. Den aflaster personalet og hjælper borgeren.