Søg
Close this search box.

Frivillige ildsjæle fyldte gaderne i 8541!

Solen skinner fra en skyfri himmel på denne skønne forårsdag, og jeg har på fornemmelsen, det bliver en god dag. Jeg er nemlig i selskab en stor flok af vores bys frivillige ildsjæle, nærmere betegnet 75 energiske indsamlere, der gør sig klar til at bruge et par timer af deres søndag på at traske helt ud til de fjerneste kroge af 8541 i en god sags tjeneste. Dagen er søndag den 7. april, og den gode sag er Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2019.

Vi mødes i Midtpunktet mellem kl. 10-11. Der er mange af de trofaste indsamlere, der er med år efter år, og som ynder at gå deres sædvanlige rute, men der er også mange nye ansigter, som for første gang er kommet for at hjælpe. Der er indsamlere i alle aldre; teenagere, der følges ad, bedsteforældre med børnebørn, forældre med små børn i klapvogne og alle mulige andre, der gør en stor indsats. Jeg er stolt over, at der er så stor opbakning, så vi igen i år kan dække alle ruter i Løgten, Skødstrup, Studstrup og Vorre og dermed sikre, at alle ca. 4.200 husstande i vores postnummer får besøg.

Hver indsamler får deres rutekort udleveret sammen med en pose med indsamlingsmateriale og ”godter” til turen – igen i år sponsoreret af lokale butikker – frugt fra SuperBrugsen, slik fra Netto og kildevand fra Nybolig Jeppesen & Sørensen.

Årets sjove indslag er, at SuperBrugsen har stillet maskotten, SuperBruce, til rådighed for en indsamler, der i selskab med sine børn samler ind foran SuperBrugsen!

Når alle kommer retur, er det tid til en velfortjent pause, mens der nydes gulerodsboller fra Bageriet Løgten og Hornslet, kaffe, saftevand, slik og slikkepinde samt farmor og farfars hjemmebagte småkager, som efterhånden er blevet en tradition for de trofaste indsamlere ? – alt imens snakken går livligt om dagens indsats og den positive modtagelse rundt omkring i byen.

Spændingen er i top blandt de seje frivillige, mens de afventer optælling, så de kan få deres diplom med hjem på, hvor meget de hver især har indsamlet på deres rute. Er det mon gået bedre end sidste år, selvom mange ikke var hjemme pga. det gode vejr?

Det blev en GOD dag, for det lykkedes at indsamler kr. 45.533 i 8541 (+ donationer via MobilePay, som ikke kan opgøres for 8541 alene). I hele Aarhus blev der indsamlet kr. 724.821 + kr. 334.458 via MobilePay, og på landsplan blev der indsamlet kr. 33.000.000 til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Tusind TAK, fordi I viste flaget 8541!

Det er en sand fornøjelse at være frivillig distriktsleder i 8541, når man oplever SÅ stor tilslutning fra både frivillige indsamlere, lokale sponsorer og fra alle jer, der tog så godt imod indsamlerne – TAK – uden jeres opbakning, ingen indsamling! Og endnu en gang tak for lån af Midtpunktet som samlingspunkt for dagen!

Indsamling 5

Vi ses igen søndag den 29. marts 2020! Hvis du allerede nu ved, at du har lyst til at være med, så send en uforbindende mail/sms til mig, så hører du fra mig i 2020, når planlægningen går i gang ?

Charlotte Bendix

Glad og tilfreds frivillig distriktsleder for Kræftens Bekæmpelse
Løgten/Skødstrup/Studstrup/Vorre
Mobil 40153507
Mail   cb@dsdata.dk

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (maj 2019)

Relaterede artikler

Kaløvig bådehavn Foto Thomas Nykrog
Sport & Fritid

40 år med Kaløvig Bådehavn

Kaløvig Bådehavn har 40-års fødselsdag Pinsedag, søndag den 19. maj 2024. Det skal fejres med fuld musik, for det er en kæmpestor bedrift, at denne vidunderlige havn er blevet netop, dét den er!

Sport & Fritid

Stor opbakning til Skødstrup Tennisklub

Vi har haft et forrygende første halvår i Skødstrup Tennisklub med stor fremgang i medlemstallet.
Det skyldes først og fremmest de mange nye aktiviteter, som klubbens ildsjæle har sat i søen.