Søg
Close this search box.

Garn- og strikkeeventyr

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)

Af Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Camilla, der har virksomheden CamijoKnit, er en talentfuld strikkedesigner, der håndfarver garn i lækre mohair- og uldkvaliteter. I virksomheden SoSchjelde syr Tine tasker og strikketilbehør ved hjælp af overskudslæder fra møbelfabrikken Getama, der producerer danske møbelklassikere fra blandt andre Hans Wegner.

Camilla og Tine er vokset ud af deres private hjem og har lejet 130 m2 i Lokalepark Nord. Camilla er i gang med at indrette et område til garnfarvning, som hun hidtil har håndteret i sit bryggers. Tine får et lager og arbejdsborde til at håndtere de mange læderrester. En lille del af lokalet vil blive indrettet som showroom og udstilling, hvor gæster kan komme på besøg og se deres produktion. De har også planer om at arrangere strikkecaféer og workshops for at bringe strikkeentusiaster sammen.

Selvlærte og kreative
Camilla, der tidligere var lærer, har nu dedikeret sig fuldtid til sin virksomhed, mens Tine arbejder fire dage om ugen hos Rambøll, resten af tiden bruger hun på SoSchjelde. Begge kvinder er selvlærte, men de har været kreative siden deres barndom.

Camilla og Tine har begge etablerede webshops, hvor de sælger deres varer. Derudover har de også samarbejde med flere garnbutikker der forhandler deres produkter, herunder Garnværkstedet, der også ligger i Skødstrup.

De bruger begge sociale medier til at nå ud til følgere over hele verden. De har formået at samle over 13.000 følgere på deres Instagram-profiler, hvor de deler billeder og giver strikkeinspiration. Deres tilstedeværelse på sociale medier har ikke kun hjulpet dem med at nå ud til nye kunder, men har også skabt en platform, hvor de kan dele deres passion for strikning og håndværk med andre ligesindede rundt omkring i verden.

Åbningsreception
De mødte hinanden for et år siden til et strikkeevent. De har siden udviklet et venskab og et godt samarbejde. Nu inviterer de til åbningsreception torsdag 23. november kl. 13-18 i Lokalepark Nord, Ved Skoven 16K, hvor de vil fejre deres nye lokaler og præsentere deres produkter.

Følg Camilla og Tine og deres videre garn- og strikkeeventyr i Skødstrup via deres hjemmesider, instagram profiler og YouTube kanal.

www.camijoknit.com – Instagram @camijoknit
www.soschjelde.dk – Instagram @soschjelde

Læs hele novembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Fra venstre ejerne Jonas Kjær, Torben Kjelsmark og Morten Kjær foran den nye bygning i industrikvarteret ved motorvejen.
Erhverv

Et utæt vandrør eller ti boligblokke?

Tekst og foto Thomas Nykrog Den 17. marts forlod Risskov El, VVS og Ventilation og de 86 medarbejdere officielt Risskov og flyttede virksomheden til Skødstrup.

”Skødstrup Lægepraksis 1872-2022” er udgivet i anledning af lægehusets 150-års jubilæum. Bogen er flot trykt, indbundet og på 342 sider. Den koster 150 kroner og købes i lægehusets reception.
Erhverv

Bog om lægehus: Lokal guldgrube

Af Thomas Nykrog Bor du i 8541-området, og er du bare lidt interesseret i, hvad der sker omkring dig, så køb straks bogen ”Skødstrup Lægepraksis