Søg
Close this search box.

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været presset af et stadigt stigende elevtal til nu 1350, så den nu sandsynligvis er landets største skole på én matrikel. Det betyder, at alle lokaler, også mødelokaler, er i brug af skolebørn, og udenomsarealerne er meget pressede.

Der kan ikke sættes årstal eller egentlige beslutninger på en udvidelse, men i Skødstrup Fællesråd er man klart optimistisk, og herfra siger Aase Pedersen, at hun arbejder ihærdigt på at få sat en udvidelse på kommunens anlægsoversigt.

Fællesrådet har opbakning hele vejen rundt – blandt andet skolebestyrelsen og Skødstrup Skole.

Sagen er blevet lettet af, at Aase Pedersen fra fællesrådet har siddet i Aarhus Byråd i en periode som barselsvikar. Hun er socialdemokrat og sad i børn- og ungeudvalget og økonomiudvalget, og hun har haft flere samtaler med rådmand Thomas Medom (SF) og teknik-rådmændene Steen Stavnsbo (K) og hans afløser Nikolaj Bang (K) og med embedsmænd i blandt andet Teknik og Miljø.

Processen kan begynde
Det har givet Aase Pedersen bred indsigt i skoleområdet, og møderne har gødet jorden for at begynde processen med en skoleudvidelse.

Ifølge Aase Pedersen er der en forståelse i kommunen for, at en løsning trænger sig på. De fyldte børneinstitutioner og den pressede skole har gjort, at kommunen lige nu ikke ønsker mere boligbyggeri i området end allerede planlagt.

”Vi synes ikke det er fair, at al udvikling skal stoppe på grund af skolen. Uanset hvad er vi nødt til at gøre noget ved både manglende lokaler og udenomsarealer,” siger hun.

Den holdning har altså givet resultat så langt, at kommunen og fællesrådet nu undersøger, hvor en ny afdeling – eksempelvis med udskolingsklasser – kan placeres. Det kan Aase Pedersen ikke sige noget nærmere om nu.

Det gode spørgsmål er så: hvornår kan det ringe ind til en ny skoleafdeling i Skødstrup?

”Altså, hvis man vil det her, og det fornemmer jeg, så viser erfaringen, at det kan ske i løbet af en overskuelig årrække. Vi skal have udvidelsen ind i anlægsoversigten, og jeg er faktisk rystet over, at der har været lagt op til, at der slet ikke skulle ske noget herude. Før byrådsvalget gik alle jo ind for, at nu skulle oplandet tilgodeses. Så nu skal der presses på,” siger Aase Pedersen.

Hun siger, at med flere lokaler til skolen kan der også arbejdes mere forebyggende. Nogle klasser har i dag to lærere i nogle af timerne, men når der ikke er lokaler til rådighed, kan børnene ikke deles op i to grupper på noget tidspunkt. Hun tilføjer, at en udvidelse også bliver nødvendiggjort af, at kommunen indfører lavere klassekvotienter i indskolingen.

Læs hele augustnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her: