Søg
Close this search box.

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Fra venstre er det Line, Stine, Dorte, Vinnie, Elsebeth og Julie.

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog

Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold. Denne sidste træningsaften før sommerferien er seks spillere mødt op. Det er Line Holst Aaen, Stine Elizabeth Dueholm Theilgaard, Dorte Lønne Bjerre, Vinnie Stegemejer Roliggaard, Elsebeth Haarup Rasmussen og Julie Grieg Rúsz

Fælles for kvinderne i denne gruppe er, at de tidligere har spillet fodbold – før arbejde, mand og børn fyldte deres dagligdag med helt andre gøremål. Fælles for dem er ligeledes, at de savner sporten på grønsværen. Flere af pigerne fortæller: ”Det trak i én, når man gik forbi en fodboldbane, hvor der blev løbet efter en bold, så det føltes vigtigt at komme i gang igen!”

Under Skødstrup Sportsforening fandtes der ikke noget tilbud om fodbold for kvinder. Nogen måtte gøre noget, hvis drømmen om igen at have en bold mellem fødderne og adrenalinet susende i kroppen, skulle blive til virkelighed.

Startede med et Facebook-opslag
Det var Dorte Bjerre, der i foråret tog initiativet til dannelsen af et kvindefodboldhold i Skødstrup, da hun 13.april postede et opslag på Facebooksiden ”8541 Borger til borger”, med overskriften Fodbold for sjov for kvinder.

Opslaget resulterede i dannelsen af en gruppe, som fik tildelt banen hver torsdag 19.30 af fodboldklubben. Nogle faldt fra, andre kom til, og i øjeblikket tæller gruppen ”så’n brutto” ca. 11-12 medlemmer, hvoraf de seks altså er på banen i aften. Optimalt skal man være 7-10 og meget gerne 12 spillere for at kunne stille op mod andre hold. Indtil videre er holdet ikke organiseret under Skødstrup Fodbold. Det vil man dog meget gerne, så man dermed får ret til bane og spilletid – måske også på indendørsbane i vinterhalvåret.

Det med ”fodbold for sjov” skal nu i øvrigt tages med et gran salt, for det er tydeligt, at der arbejdes seriøst og målrettet med boldbehandling, balance og tacklinger.

Her er man social
Det er vigtigt at pointere, at det ikke blot handler om motion. I en pause i spillet fortæller Vinnie:

”Det er jo nemt nok lige at løbe en tur, når man har tid, og det kan sagtens passes ind i en travl hverdag, men det er bare ikke særlig socialt. Stine, Line og Elsebeth supplerer:

”Her får vi lejlighed til også at være en del af et socialt fællesskab, som ikke kun eksisterer i kraft af vores børn eller os som forældre, men i høj grad også om at være voksne kvinder sammen – uden de i øvrigt højtelskede, dejlige mænd og unger!”

Line, Elsebeth og Julie i nærkamp.

Dorte fortæller, at målet for Skødstrup kvindefodbolds fremtid først og fremmest er at genopdage og videregive lysten til at få rørt sig sammen med andre. Dernæst håber man at få flere medlemmer på holdet, at blive en del af Skødstrup Fodbold og at kunne spille mod andre af de kvindefodboldhold, der findes derude! Lystrup Ifs kvinder har allerede meldt sig.

Julie fortæller: ”Det er så lækkert at få brændt noget krudt af, og at gå hjem med følelsen af, at kroppen har været på arbejde på den dér fede måde, hvor man glemmer anstrengelsen i spilet, fordi man samtidig har det sjovt”!

Man får luftet godt ud i ammehjernen og får meget mere overskud til hverdagens øvrige gøremål.
– og man glæder sig til at komme ”til bold” torsdag aften!

Til fodbold møder man alle slags mennesker, og for at lære hinanden bedre at kende kunne man jo en gang imellem gå i Midtpunktet og få en hyggesnak over en øl efter træningen. Med flere medlemmer kommer også helt naturligt den fælles snak om målsætningen: Hvad vil vi, og hvor vil vi hen med Skødstrup Kvindefodbold?

Kunne du tænke dig at være med?
Nye spillere er meget, meget velkomne. Det er for eksempel en mulighed, at du blot kommer forbi en aften og ser på, snakker med spillerne eller eventuelt prøver at være med. Fodboldstøvler er ikke et ”must”. Man kan fint spille i et par gode kondisko og så eventuelt senere finde ud af, om støvlerne er en god idé. Det er absolut ikke noget krav, at man har spillet fodbold før, for man kan lære rigtig meget af de kvinder på holdet, som tidligere har spillet pigefodbold. Der er ingen forventning om, at du ”præsterer”. Til gengæld er det vigtigt, at du har lyst!

Kontakt Dorte Lønne Bjerre på dortebjerre1987@gmail.com hvis du vil vide mere.

Træningen denne aften var altså sidste gang før ferien, men kvindefodbold starter igen i uge 33, dvs. torsdag den 17. august 2023 kl. 19.30-20.30 på græsbanen bag Skødstrup Skoles legeplads.

Læs hele augustnummeret 2023 på PDF


Relaterede artikler

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses

Stor koncentration. I front til venstre Tonny Hansen og til højre René Yde Jensen. I baggrunden Mark Dyna.
Sport & Fritid

Bull’s Eye!

Af Niels Dal ”Doing….”. Pilen sidder lige i Bull’s Eye. Og endda på bestilling af fotografen. Det er nogle skrappe gutter, der er samlet i