Søg
Close this search box.

Halløj på plejehjemmet

Linus, mor Turi og Per Svantemann mødes for første gang på Plejehjemmet Kløvervangen.

Af Thomas Nykrog

Der er liv og glade dage på Kløvervangen, når en flok af byens mindste børn og deres forældre og dagplejemødre hver onsdag kl. 10 holder legestue på plejehjemmet.

Det er musikken, der får det hele til at spille. Efter en kort velkomst fra plejehjemmets tovholder, Birte Pedersen, griber musikvært Rasmus Holst Nielsen guitaren, og så begynder festen. De forskellige generationer kender ganske vist ikke hinanden på forhånd. Til gengæld kender mange af dem de samme sange. Vi snakker evergreens som, ”Jeg ved en lærkerede”, ”Se min kjole”, ”Jeg gik mig over sø og land” osv. plus danse som ”Først den ene vej”.

Med musikken som ledetråd bliver der hurtigt sammentømret et fællesskab, som lever videre, når Rasmus fornemmer, at det er tid at lægge guitaren igen. Da har han andre sjove ting i kufferten, som fx sæt så alle kan blæse sæbebobler.

220907 Børn besøger plejehjemmet Samværd 014

Efter halvanden times musik og leg er alle sultne og tørstige. Og så er der formiddagskaffe!

Fakta: Leg på plejehjem
Hvis man bor på plejehjemmet eller kommer medbringende børn på 1-3 år, er man velkommen til at deltage hver onsdag mellem 10 og 12. Tilmelding er ikke nødvendig, og arrangementet er gratis. Legestuen i Skødstrup er én af 22 i landet, der styres af foreningen Leg på Plejehjem, der finansieres af Nordea Fonden og Tryg Fonden. Se mere på www.legpaaplejehjem.dk/ eller på Facebook.com/legpaaplejehjem.

Læs hele oktobernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Senior

To slags fællesskaber

Af Birger Agergaard Når to eller flere mennesker mødes til samvær eller en opgave, opstår et fællesskab. Derfor er der hundredvis af fællesskaber i 8541.

Nogle af turene er til nærområdet – her er gruppen på vej over Grenåvej. Andre ture starter i bilen. (foto Thomas Nykrog)
Senior

Stavgang med indlagt hyggesnak

 Af Margrethe Krogh Thusgaard Har de mon glemt skiene? Nej – sådan er der ingen der spørger længere, for i dag ved de fleste, at

Folkehuset Skødstrup
Senior

Da navnet Rosenbakken blev skrottet

Af Birger Agergaard Det afgående borgerråd ved Folkehuset Rosenbakken ville have indkaldt til et årsmøde i november for at give stafetten videre til nye frivillige.