Søg
Close this search box.

Kongeørn over Studstrup

En beboer i Siloetten i Løgten, Poul Andersen, var heldig en dag sidst i februar. Med sin kameralinse fangede han en kongeørn, som svævede i luften tæt ved Studstrup.

Kongeørnen er en anelse mindre end havørnen, men er mere sjælden. Mens Dansk Ornitologisk Forening i 2018 har optalt de store havørne til 375 eksemplarer herhjemme, var der kun 11 kongeørne. 10 af dem er registreret i Nordjylland og en enkelt i Nordsjælland.

En af dem susede forbi Studstrup den 24. februar.

”Vi så den nær Kaløvigskolen – Sanatorievej. Den lavede ikke noget specielt, men svævede majestætisk rundt med nogle enkelte bask med vingerne. Den var der ikke længe, men forsvandt med kurs mod Kalø Slotsruin,” fortæller Poul Andersen.

Han og hustruen var egentlig ikke på fuglekiggeri den dag. Poul havde fået en ny kameralinse og ville afprøve den nede ved vandet. Hustruen fik øje på ørnen, og Poul tog den ind i kameraet. De var ikke klar over, hvilken ørn han havde fotograferet, men det fandt han ud af senere.

Poul Andersen har interesseret sig for fotografi, siden han fik en Kodak i konfirmationsgave.

”Den blev opgraderet til mit første spejlreflekskamera, (Canon T70) da jeg blev student i 1987. Så jeg har brugt en del tid som amatørfotograf en stor del af livet,” fortæller han.

Af Birger Agergaard. Foto: Poul Andersen

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2019)

 

 

Relaterede artikler

Hvis man eksempelvis gerne vil gøre Bytorvet i Løgten lidt mere festligt, kan man søge om at få tilført plantekummer og træer.
Natur

Lån en park

Af Birger Agergaard Hvis du er i gang med at forberede en sommerfest eller en anden udendørs event, så kan du få kommunal hjælp til