Søg
Close this search box.

Kunstner: Ro til kreativitet på Engskovgård

Af Rikke Kaalund Foto: Thomas Nykrog

Lotte Neupart og hendes mand, Thomas Jørgensen, fandt roen, da de for fire år siden flyttede til Skødstrup. Lotte er ny i byen, mens Thomas er født og opvokset her.

På Engskovgård 62 har de sammen indrettet hus og have, så der er plads til både Thomas´ motorcykelværksted og Lottes atelier.

Lotte Neupart er kunstner og uddannet på Aarhus Kunstakademi, hvor hun blev færdig for 2,5 år siden.

En let og lys stemning går igen i hus og have – og også i Lottes akvarelkort og oliemalerier. Hun er blandt andet inspireret af ting fra sit eget hjem. Kopper, stole og blomster. I haven har Lotte sit eget atelier, hvor alle er velkomne på besøg. 

“Jeg er her, kom og kig. Jeg vil rigtig gerne vise min kunst frem, og kommer du forbi, er der ingen forventning om køb,” understreger Lotte.

Gennem netværk både fra Kunstakademiet og Thomas´ netværk i byen, kan Lottes kunst nu opleves adskillige steder. Lokalt kan akvarelkort købes i Bøger og Ting på Grenåvej og selvfølgelig hjemme hos Lotte Neupart på Engskovgård 62.

Nationalt udstiller Lotte lige nu på Bornholms censurerede forårsudstilling på Svanekegården, hun deltager i en fællesudstilling i Regionshus Aarhus på Olof Palmes Alle i Aarhus Nord, og hun har udsmykket en trappeopgang hos Guldsmed Norup i Viborg. Til november kan Lottes værker også ses i Pakhuset i Viborg.

Gåturene i området
Når Lotte og Thomas ikke arbejder og er optaget af motorcykler og kunst, nyder de især naturen i og omkring Skødstrup/Løgten. Især gåture ved vandet trækker i dem begge. Thomas kender området fra sin egen opvækst og har introduceret Lotte til en masse steder. For hende er det Mindelunden, Mols og Studstrup Strand, de steder der oftest bliver besøgt.

Lotte drømmer om at kunne leve af sin kunst. Gennem netværk og Instagram arbejder hun på at få sine akvarelkort ud i endnu flere butikker og deltage i endnu flere udstillinger.

Er du blevet nysgerrig? Så besøg Lotte Neupart på Engskovgård 62 eller tjek hendes Instagram @lotteneupart. Kontakt gerne Lotte inden besøg på tlf. 3068 3295.210907 Lotte Neupart kunstner 3

Relaterede artikler

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.