Søg
Close this search box.

Lions Skødstrup har 50 års jubilæum i år

default image

I anledning af jubilæet orienterer vi om Lions’ arbejde. I denne artikel beskriver vi det regionale arbejde i Grønland, Færøerne og Skandinavien.

Katastrofehjælp

Efter tsunamien i Grønland bevilgede Lions Danmark hurtigt hjælp. Vi har et katastroferåd med rådighed over en konto, der er oprettet til hurtig og effektiv hjælp, når der opstår behov rundt om i verden. Vi skal ikke først samle penge ind. Det tager kun få timer, og så er pengene på vej, og helst i samarbejde med en lokal Lions og Læger uden Grænser.

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp finansieres af de danske Lions klubber til at yde hjælp ved katastrofer og nødsituationer her i landet og i udlandet. Lions Katastrofehjælp har siden etableringen i 1974 i alt doneret over 33 millioner kroner.

Fokus på miljø:

På verdensplan har Lions fokus på miljø, og træplantning er et led i Lions bidrag til en reduktion af CO2 udslippet.

I jubilæumsåret 2017 blev der indviet tre Lions-lunde med 1000 træer i hver: En i Harrested skov ved Fuglebjerg, en i nordjyske Hals og en i Elmelund Skov ved Odense. De er led i fejring af Lions Internationals 100 års jubilæum. Pengene til lundene er indsamlet af de danske Lions klubber.

(Billedet er fra den nye Lions Lund ved Næstved.)

Lions Pris 2017

På Lions Internationals 100 års dag kunne Lions Pris uddele to priser på hver 312.000 kr. Det skete på Københavns Rådhus d. 7. juni, og priserne blev overrakt af HKH Prins Henrik.

Lukashuset Børnehospice. Beløbet skal anvendes til specificeret udstyr, bl.a. støjsvagt sug, juniorsenge, øvedukke til sondeanlæg, samt diverse dele til sansehaven.

Regionshospitalet, Hammel Neurocenter. Indretning af otte familierum, hvor hjerneskadede patienter kan være i trygge rammer med deres familier.

Lions Kollegiet

Lions-Kollegiet er et tilbud til unge fra hele landet med fysiske handicaps. Det er målrettet til at genoptræne yngre fysisk handicappede for udslusning til friere boformer.

Lions-Kollegiet på Tuborgvej i København rummer i dag 70 boliger, 15 dagpladser og et sandt udbud af aktiviteter, samvær, fysisk træning og undervisning.

 

Opfordring

Vi søger stadig unge til Ungdomsudveksling. læs mere på skoedstrup.lions.dk/ungdomsudveksling

 

Ansøgning om donationer til uddeling i anledning af jubilæet, se skoedstrup.lions.dk

Støt Mæslingeindsamlingen i SuperBrugsen

 

Nordisk Samråd

På fællesnordisk plan gennemfører Lions en række større projekter, kaldet NSR-projekter. Projekterne går normalt over to år og udvikles og styres på skift af de enkelte lande.
Lions Danmark var projektleder i 2013-2015 og etablerede en øjenklinik i Tbilisi i Georgien.
I de kommende år er der fokus på “Forgotten Children”, der dækker over syriske flygtningebørn i Libanon og Tyrkiet.

Eksempler på hjælp

  • La Vida – 60 danske familier med kræftsyge børn sendt på 14 dages rekreationsophold på Mallorca.
  • ”Sapiik” Nuuk – Mentorprojekt for grønlandske bygdebørn, hvor formålet er at støtte dem i at bryde den negative sociale arv.
  • Burma – Det lykkedes danske Lions at få katastrofehjælp for 500.000 kroner ind i det lukkede område via samarbejde med Læger uden Grænser.
  • Lions Kamp mod Blindhed – Fælles Lions-projekt på verdensplan. 8 millioner kroner samlet ind i Danmark, hvilket svarer til at cirka 190.000 mennesker har reddet synet. På verdensplan blev der indsamlet i alt ca. 1,1 milliard kroner.
  • Masanga – Hospital i Sierra Leone er genopbygget og igangsat. Projektet ledes fra Danmark.

Se mere på www.lions.dk og på skoedstrup.lions.dk

Af Erling Hedevang, Lions Club Skødstrup

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2018)

 

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.