Søg
Close this search box.

Lions Skødstrup har 50 års jubilæum i år

I forbindelse med Lions Skødstrups 50 års Jubilæum vil vi i en række artikler komme ind på, hvad Lions er for en størrelse.

Vi vil beskrive arbejdet internationalt, regionalt (Danmark – Skandinavien) og lokalt i Løgten Skødstrup området.

Lions Skødstrup er en lokal klub, der er med i måske verdens største humanitære organisation med 1,4 millioner medlemmer fordelt i små klubber verden over. Derfor er vi sikre på, at støtten til for eksempel katastrofer rundt omkring ender de rigtige steder, da der altid er en lokal klub til at fordele hjælpen, ofte i samarbejde med Læger uden Grænser.

Læs mere på lions.dk

Synet som hovedindsats

Lions hovedindsatsområde er synet, derfor støtter Lions udviklingen af en intelligent hvid stok til blinde, der deles A-vitaminer ud til børn og voksne som forebyggelse mod flodblindhed, mobile klinikker kører rundt og udfører øjenoperationer.

Internationalt er Lions med i en mæslingekampagne, hvor der indtil nu er vaccineret 41 mio. mennesker. SuperBrugsen Løgten hjælper Lions, og der kan man donere til mæslingekampagnen.

Udveksling af unge

Ungdomsudveksling med Lions Danmark er noget helt særligt og værd at prøve.             

Et af Lions’ internationale mål er at skabe og opretholde en atmosfære af forståelse mellem verdens folk. Derfor bringer Lions Danmark unge mennesker i alderen 17 – 21 år sammen på internationale ungdomslejre for at skabe forståelse for de forskellige kulturer.

Vi vil opfordre unge i Løgten Skødstrup området at søge plads på en af lejrene, læs eventuelt om de oplevelser og spændende møder mellem unge mennesker og forskellige kulturer på skoedstrup.lions.dk/ungdomsudveksling.

Opfordring til foreninger

I forbindelse med en reception den 28. september vil der blive delt et jubilæums beløb ud og derfor vil vi opfordre lokale organisationer og grupper til at søge om donationer og støtte til deres projekt.

Læs mere på skoedstrup.lions.dk

Fakta om Lions

  • Oprettet i USA i 1917 på en tid, hvor mange syntes, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed.
  • Grundstammen er de lokale klubber, der typisk har 20 til 40 medlemmer.
  • Kom til Danmark i 1950. I dag er der 312 klubber med tilsammen 6.500 medlemmer.
  • På verdensplan er der 1,4 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.
  • Lions Danmark donerer årligt omkring 30-40 millioner kroner til humanitære formål. Disse penge fordeles suverænt af den enkelte klub og går til både internationale, nationale og lokale formål.

    Se mere på www.lions.dk

 

 

Af Erling Hedevang

Læs mere i 8541 -dit lokale blad feb. 2018

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.