Søg
Close this search box.

Løgten Bymidte: Seniorboliger og mere grønt

Af Birger Agergaard

Aarhus Kommune melder nu, at man har lyttet til indsigelser og kommentarer fra den første offentlige høring om Løgten Bymidte – altså det store byggeprojekt mellem Hjelmagervej og SuperBrugsen.

Rådmand Bünyamin Simsek siger til 8541, at det er gode indspark, der er kommet fra borgerne, og at man i det kommende lokalplanforslag vil prøve på at indtænke disse bemærkninger:

”Blandt de 36 svar, der kom i den første offentlighedsfase, var det nævnt, at byggeriet ikke må have en ”mur” mod Grenåvej, at der skal være mere grønt, at parkering skal væk fra overfladen, og at byggeriet ikke må blive for højt. Det arbejder vi nu videre med,” siger Simsek.

Spm: Vi hørte også fra offentlighedsfasen, at der bør være flere parkeringspladser end først udmeldt? Planafdelingen havde lagt op til, at der kun skal være halvt så mange p-pladser som normalt ved nybyggeri?

”Vi har ikke taget stilling til antallet af p-pladser, kun, at de bør placeres underjordisk,” svarer rådmanden.

Ifølge Bünyamin Simsek starter arbejdet med at udarbejde lokalplanforslaget, og han forventer, at det er klar til offentlighedsfase fra foråret 2022.

En lokalplan angiver rammerne for, hvad der vil kunne lade sig gøre inden for et afgrænset areal. Det er op til bygherren at fylde indhold på.

Måske også medborgerhus
Aarhus Kommune kunne have begyndt med at udarbejde lokalplanforslag nu, men ifølge byplanlægger Lene Damgaard har projektudvikleren (Fabulas, red.) bedt om lidt ekstra tid, fordi man gerne vil indarbejde et medborgerhus eller kulturhus.

Det var der også ønsker om i den første høringsfase, men Fabulas skal nu undersøge, om der kan skaffes finansiering til denne del af projektet.

Læs hele novembernummeret af 8541

Relaterede artikler

Det nye projekt ser anderledes ud end det første udkast. Et enkelt hus (vendt mod SuperBrugsen) projekteres nu til seks etager, resten er lavere.
Byggeri og bolig

Mange seniorboliger i Løgten Bymidte

Af Birger Agergaard Der har været stille omkring planerne for Løgten Bymidte – det kommende butiks- og boligbyggeri mellem Hjelmagervej og SuperBrugsen. Der har været

Billederne af ejendommen er taget den 4. april i år.
Byggeri og bolig

Byggemareridt III

Tekst og foto: Thomas Nykrog Så er det tredje gang på tre år, vi kan skrive en episode af føljetonen om nybyggeriet på Tronkærlund 28